Kwakman merkt iets opvallends aan interview Berghuis na ‘Heerenveen’

Foto: Kwakman merkt iets opvallends aan interview Berghuis na ‘Heerenveen’

Steven Berghuis is bij absentie van Steven Bergwijn de aanvoerder van Ajax. Na afloop van de 3-2 nederlaag tegen sc Heerenveen stond hij dan ook de pers te woord.

Ajax-aanvoerder: ‘We moeten dit accepteren, hoe lastig het ook is’

“Op basis van sommige momenten hadden we een punt verdiend, maar we speelden wel een zwakke wedstrijd. We hadden wel onze momenten, met onder meer de bal van Kristian Hlynsson op de lat. Toen hadden we het momentum kunnen pakken, maar Heerenveen speelde ook goed. Ik had niet het gevoel dat we grip op de tegenstander hadden”, analyseert Berghuis.

In de slotminuut leek Ajax nog te scoren, maar de arbitrage kon niet vaststellen of de bal nou helemaal over de lijn was. “Ik heb het niet gezien. Er is geen doellijntechnologie. Bij geen bewijs kan de scheidsrechter hem niet toekennen. Het is ook ongelooflijk moeilijk. Ik kan me voorstellen dat ze niet honderd procent zeker weten of hij erover is. We moeten dit accepteren, hoe lastig het ook is”, aldus Berghuis. “We krijgen te veel tegendoelpunten. Het ging de afgelopen weken goed, maar zo kan het niet altijd gaan. Er is nog steeds genoeg werk aan de winkel. Als team zullen we daarin moeten verbeteren.”

‘Idee dat hij zich inhoudt’

Analist Kees Kwakman merkt terug in de studio op dat Berghuis opvallend ‘koud’ reageert op het doellijnmoment. “Ik heb het idee dat hij zich een beetje inhoudt. Ik vind zijn tactische analyses over het algemeen heel goed, dus ik denk dat hij stiekem wel weet waar het aan schortte, maar denkt: ik ben aanvoerder, ik houd mij rustig. Hij hoeft ook niet de boel bij elkaar te schreeuwen.”

Berghuis is de juiste man voor de band

  • Eens
  • Oneens
1986+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie