Koopmeiners leidt Atalanta naar halve finale door dubbelslag in San Siro

Foto: Koopmeiners leidt Atalanta naar halve finale door dubbelslag in San Siro

Teun Koopmeiners heeft Atalanta Bergamo een plek in de halve finale van de Italiaanse beker bezorgd. De Nederlandse middenvelder maakte woensdagavond in San Siro eigenhandig een achterstand goed tegen AC Milan.

Koopmeiners bezorgt zijn club de winst

Bij het treffen in de kwartfinales stonden zekerheidjes Koopmeiners en Marten de Roon zoals we gewend zijn in de basis bij Atalanta. Tijjani Reijnders kon niet ontbreken op het middenveld van de thuisploeg, en had ook nu een basisplaats. Het meest opmerkelijke moment van de eerste helft was de rode kaart van Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini. Hij kreeg twee keer achter elkaar geel en moest vertrekken. Niet veel later moest De Roon gewisseld worden met een hoofdwon.

Er kwam geen einde aan de tegenslagen van La Dea, dat op slag van rust ook nog de tegentreffer te verwerken kreeg. Reijnders zette een aanval op en zocht Rafael Leão. Na een goede één-twee kreeg de Portugees de bal terug, en poeierde de bal overtuigende in de verre hoek. Atalanta kwam al met een antwoord na de aftrap van de tegentreffer. Dit keer combineerden de Noord-Italianen aan de rechterkant en trok Emil Holm voor. De offensief spelende Koopmeiners kon door zijn goede traptechniek het leer strak in de verre hoek plaatsen: 1-1.

Het geluk leek te kantelen, waarna de bezoekers het meeste aanspraak konden maken op de zege. Ze verdienden een penalty waarbij Koopmeiners achter de bal ging staan. De Oranje-international verschalkte rustig Mike Maignan en tekende voor de 1-2.

In de slotfase liepen de gemoederen nog even hoog op en kreeg de 40-jarige reservekeeper Antonio Mirante nog rood te zien, nadat hij zich aan de kant misdroeg. Atalanta haalde zo de halve finale, waarin het Fiorentina in een dubbele ontmoeting treft. Ze hopen voor het eerst sinds 1963 de Coppa Italia weer eens te veroveren.

Kan Koopmeiners nog naar een grotere club?

  • Absoluut
  • Nee, dit is zijn plafond
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie