Koeman velt oordeel over optreden duo Schouten – Veerman

Foto: Koeman velt oordeel over optreden duo Schouten – Veerman

Tegen Duitsland koos bondscoach Ronald Koeman voor het middenveldduo Jerdy Schouten – Joey Veerman. Bij PSV werkt die tandem uitstekend, tegen de Mannschaft namens Oranje ging het ook meer dan prima. Dat is het oordeel van Koeman na afloop.

Koeman over duo Schouten – Veerman: ‘Meer dan voldoende’

“Meer dan voldoende”, zegt Koeman over het optreden van de trefzekere Veerman en diens compagnon Schouten. “Ik vond dat we als geheel minder balverlies hadden. Ik denk dat ze beiden – dat wilden we ook – niet te snel uitstapten, waardoor in hun rug niet te veel ruimte viel. Aan de bal hebben ze het goed gedaan.”

De keuzeheer zag voldoende aanknopingspunten. “We zijn op de goede weg. Maar we hebben nog niet alle goede spelers tot onze beschikking. Je hoopt op Memphis in aanvallend opzicht, dat hij de fitheid heeft. Als hij meer wedstrijden speelt, zal dat ons ook ten goede komen.”

In de 5-3-2 formatie ging het een stuk beter dan in de 4-3-3 formatie tegen Schotland afgelopen vrijdag. “Als je beide wedstrijden kijkt, was dat vandaag comfortabeler. Alleen we verliezen wel. En dat is het gekke van voetbal, want je bent eigenlijk qua team, wat we op de mat hebben gelegd, tevredener dan vrijdag. Dan win je wel met 4-0. Dan kan je zeggen: het is geflatteerd. Vandaag is het beter, maar je verliest. Dat zijn details.”

Dit koppel moet ook op het EK in de basis staan straks

  • Eens
  • Oneens
1119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie