Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman twijfelt nog: “Eén of twee posities”

Foto: Koeman twijfelt nog: “Eén of twee posities”

Het Nederlands elftal sluit de oefencampagne richting het EK maandagavond af tegen IJsland. Bondscoach Ronald Koeman heeft negen wijzigingen toegepast voor deze wedstrijd, waarvan het gros zal aantreden tegen Polen.

Oranje-bondscoach nieuwsgierig naar laatste test

Koeman besloot het interview met de NOS in de catacomben te laten plaatsvinden. Dat had alles te maken met de regenachtige omstandigheden. “Het liefst speel je zo’n uitzwaaiwedstrijd natuurlijk in mooie zomerse omstandigheden, maar het veld zal in ieder geval lekker snel zijn”, verklaarde de bondscoach. “Ik denk dat er wel één of twee posities zijn, waar ik nog geen duidelijkheid heb voor mezelf.”

Volgens Koeman is deze wedstrijd ‘nog steeds heel interessant’. Zo is hij nieuwsgierig of Xavi Simons en Teun Koopmeiners een stap zetten als Oranje-international. “Het is aan de spelers om die verantwoordelijkheid te nemen en het niveau te bereiken wat ze bij hun clubs laten zien. Het zijn zeker spelers die kans maken op een basisplek, dat is duidelijk. Ik vond bij Teun al dat hij in de laatste interlands dat hij beter was.”

Simons wil heel graag

“Xavi wil het ook ongelooflijk graag goed doen, maar daardoor wil hij soms misschien ook wel eens iets te veel. Daar heb ik wel met hem over gesproken”, aldus Koeman. “Xavi gaat aan de binnenkant spelen vanaf rechtsbuiten, zodat er op rechts ruimte ligt voor Denzel Dumfries om veel op te komen. Achterin komen we vaak met drie verdedigers te staan dan. Op het middenveld willen we graag een dubbele 6 en dubbele 10 naast elkaar krijgen, maar IJsland speelt ook met twee linies van vier kort op elkaar en veel ruimte zal er dus niet liggen.”

Kort na het interview bleek Koopmeiners niet fit genoeg om daadwerkelijk te starten.

Gaat dit EK een succes worden voor Oranje?

  • Ja
  • Nee
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie