Klopp doet bijzonder voorstel na ‘unieke’ VAR-blunder

Foto: Klopp doet bijzonder voorstel na ‘unieke’ VAR-blunder

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft een opmerkelijk voorstel gedaan naar aanleiding van de onterecht afgekeurde goal van Liverpool tegen Tottenham Hotspur. De Duitser zou graag zien dat het Premier League-duel zou worden overgespeeld. Dat vertelde Klopp op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Union Sint-Gillis.

Rampscenario voor Liverpool

Liverpool kende een rampzalige wedstrijd tegen de Spurs, waarin het ook nog eens twee keer rood zat. Tot overmaat van ramp verloor het pas in de slotseconden van de wedstrijd door een eigen doelpunt van Jöel Matip. Maar het ging al fout bij het doelpunt van Luís Díaz, die onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel.

De Engelse scheidsrechtersorganisatie PGMOL kwam met een verklaring naar buiten dat er een ‘menselijke fout’ was gemaakt. Op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met de Belgen werd Klopp gevraag hoe hij nu tegen de blunder van de VAR aankijkt. “Het enige wat ik me kan bedenken, na alles wat er is gebeurd, is dat dat de wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden”, waarmee Klopp met een opmerkelijk voorstel antwoordde.

“Maar dat zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Het is namelijk zo’n unieke situatie, dit heeft nooit eerder plaatsgevonden”, vervolgde Klopp. Ik vind wel dat we hier op een zorgvuldige manier iets voor moeten bedenken. Daarbij moeten we zeker niet vergeten dat die betreffende mensen dit ook niet expres hebben veroorzaakt.”

Moet de wedstrijd worden overgespeeld?

  • Ja, dat zou wel zo eerlijk zijn
  • Nee, resultaat gewoon laten staan
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie