Klopp blij met Nederlandse inzet tegen Luton: ‘Uitzonderlijk’

Na de overwinning van Liverpool op Luton Town was Jürgen Klopp lovend over de Nederlandse spelers bij de Engelse topclub. Virgil van Dijk en Cody Gakpo waren de drijvende krachten achter de ommekeer tegen de promovendus. Ook Ryan Gravenberch leverde een sterke prestatie.

Van Dijk en Gakpo maakten doelpunten tegen Luton

In de eerste helft had Liverpool het lastig tegen Luton Town. Halverwege stond het team met 0-1 achter door een doelpunt van Chiedozie Ogbene. In het eerste kwartier na rust draaiden Van Dijk en Gakpo de achterstand om met treffers uit standaardsituaties, waarna Liverpool uiteindelijk ruim zegevierde. Het was dit seizoen niet de eerste keer dat Liverpool zich terugknokt in een wedstrijd. Klopp’s team toont keer op keer een buitengewone veerkracht en heeft al 22 punten behaald nadat het op achterstand kwam, het hoogste aantal in de hele Premier League.

Na afloop was Klopp dan ook als een kind zo blij met de bijdrage van de Nederlandse Liverpool-spelers. “Wat een wedstrijd heeft Gakpo gespeeld, maar Gravenberch ook. Ze waren echt uitzonderlijk”, zei de Duitser bij de BBC. “De jonkies hebben het echt geweldig gedaan. Het is mooi om te zien hoe de cultuur onze volgende generatie heeft opgeleid. Hoe het stadion en het team de wedstrijd nog hebben omgedraaid, is geweldig.”

Doelpunt Cody Gakpo

Op de persconferentie na afloop zoomde Klopp nogmaals in op een Nederlandse prestatie, namelijk het doelpunt van Gakpo. “Ik vind Cody’s doelpunt echt uitzonderlijk. Snel denken, bam. Een granaat in de vijandelijke zestien en hij steekt zijn hoofd uit. Alles was geweldig aan dat doelpunt. Maar ook de goal van Virgil was fantastisch. Het was een heel bijzondere wedstrijd”, besloot de oefenmeester.

Wie is de beste Nederlander bij Liverpool?