Klaiber had ‘niet zo’n beste ervaring’ bij Ajax

Foto: Klaiber had ‘niet zo’n beste ervaring’ bij Ajax

FC Utrecht gaat zondagmiddag op bezoek bij Ajax. Voor Sean Klaiber is het een bijzondere wedstrijd, aangezien de rechtsback twee seizoenen in Amsterdam onder contract stond. In gesprek met RTV Utrecht gaat hij in op die tijd.

Herinneringen van Klaiber

De verdediger begon als kleine jongen bij VVIJ, waarna Ajax op te stoep stond om hem op te nemen in de jeugdopleiding. Dat was echter van korte duur, terwijl hij het zelf eveneens niet goed naar zijn zin had. “In mijn eerste periode als kleine jongen heb ik niet zo’n beste ervaring gehad”, zo blikt hij terug met het medium.

Via SV Geinoord kwam hij vervolgens terecht bij FC Utrecht, dat veel vertrouwen in hem had en hem na een verhuurperiode bij FC Dordrecht in het basisteam zette. Toen Erik ten Hag in 2020 een rechtsback nodig had die verdedigend sterk was, kwam de oefenmeester daarom al snel uit bij de Nederlander.

Terugkeer bij Ajax

Voor ruim 4 miljoen euro keerde hij terug naar Ajax, waar hij in zijn eerste seizoen tot 6 basisplaatsen en 9 invalbeurten kwam. Hij was daarin goed voor 3 assists en kon rekenen op veel lof. Een langdurige blessure gooide echter roet in het eten, waardoor de Amsterdammers uiteindelijk geen plek meer voor hem hadden.

Hij keerde daarom terug naar FC Utrecht. Ondanks de turbulente periode kijkt hij nog altijd met veel plezier terug op zijn periode bij Ajax. “We waren een hele hechte groep, we waren broeders van elkaar. We gingen in het veld voor elkaar door het vuur.” Zondag staat hij tegenover diverse oud-ploeggenoten, waarmee hij nog geen contact heeft gehad over de wedstrijd.

Had Klaiber het niveau van Ajax?

  • Ja, ik vond van wel
  • Nee, zeker niet
522+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie