‘Kwetsbare steunpilaar klaar bij Feyenoord’

Foto: ‘Kwetsbare steunpilaar klaar bij Feyenoord’

Wim Kieft ziet dat de stemming bij Feyenoord minder optimistisch is dan in voorgaand seizoen. Volgens de huidig voetbalanalist heeft dat te maken met de huidige resultaten. Koploper PSV is momenteel ver uit het zicht en ook werd de club uitgeschakeld in de Champions League. Kieft stelt dat het verwachtingspatroon bij Feyenoord te hoog is, maar ziet ook dat enkele sterkhouders niet thuisgeven.

Ontluisterende Trauner

“De euforie uit de periode toen alles mee zat is verdwenen. Het draait minder”, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. “Gernot Trauner is op een voetstuk geplaatst, maar na zijn blessure geen schim van de verdediger van weleer. Ontluisterend om te zien hoe Volendammer Zeefuik hem het bos in stuurde. De 19-jarige Zeefuik speelde hem uit, niet Ronaldo.”

Driessen ook kritisch op Trauner

Valentijn Driessen liet zich in de podcast Kick-off van De Telegraaf ook al kritisch uit over Trauner, die er volgens de voetbaljournalist niet goed uitzag tegen Volendam. “Ze hielpen Volendam gewoon in de wedstrijd, onder anderen Trauner. Hij stond te tollen op zijn benen toen hij Zeefuik tegenover zich had in de zestien.”

“Je ziet gewoon dat het een hele kwetsbare verdediger is”, vervolgde Driessen. “Hancko kan wel zeggen dat hij graag naast Trauner staat, maar Hancko kan ook moeilijk zeggen: Opgerot met die Trauner, ik sta liever naast Geertruida. Ik denk wel dat hij liever naast Geertruida staat, want die is beter. Trauner had ook nog last van kramp, en dat zie je niet vaak bij Feyenoorders. Je ziet wel dat er behoefte is aan de winterstop.”

Niet fitte Giménez

Ook Santiago Giménez kan rekenen op de nodige kritiek van Kieft. “Gimenez staat na vijftien wedstrijden op achttien doelpunten hoewel hij niet scherp oogt de laatste weken. Het zegt iets over de Eredivisie als je er dan toch al achttien hebt gemaakt; fysiek oogt hij niet zo fris.”

De oud-international is van mening dat er roofbouw is gepleegd op de aanvaller. “Begrijpelijk als je in de zomer hebt doorgespeeld met het Mexicaanse elftal en iedere maand een keertje op en neer moet vliegen naar Mexico voor twee of drie interlands. Dat sloopt Gimenez. Het record van Dillen wordt niet geëvenaard of verbroken.”

Moet Slot Trauner uit de basis halen bij Feyenoord?

  • Ja, dat zou verstandig zijn
  • Nee, komt wel weer op zijn oude niveau
374+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie