‘Kenneth Perez is wel aan vervanging toe, hè?’

Foto: ‘Kenneth Perez is wel aan vervanging toe, hè?’

Lasse Schöne maakt zich op voor de volgende finale in zijn lange voetbalcarrière. Morgen neemt de middenvelder het met NEC op tegen Feyenoord in de eindstrijd van de KNVB Beker en als zijn ploeggenoten hem vragen om goede raad, dan heeft hij het vooral over genieten.

Lasse Schöne: levensgenieter in finale KNVB Beker

“Dan zeg ik dat ze vooral lol moeten blijven maken, dat kan prima in combinatie met hard werken”, vertelt Schöne in een interview met Trouw. “Ik wilde niet te veel serieuze gezichten op de training zien. De druk ligt bij Feyenoord. Wij moeten genieten van deze bijzondere week.”

Zelf heeft de Deen nooit anders gedaan. Een sportdiëtiste? Hij kent het woord niet: “Het is niet zo dat ik vier keer per week bij de McDonalds at, maar ik heb wel altijd gegeten en gedronken waar ik zin in had. Als ik een glaasje wijn bij het eten wilde, dan dronk ik dat. Ik heb altijd kunnen loskoppelen van het voetbal, zonder dat mijn vetpercentage steeg. Waarom zou zoiets tegenwoordig niet meer kunnen? Ik snap dat niet.”

Schöne kon zelfs niet zonder: “Ik moest niet alleen voetbal met voetbal bezig zijn, dan werd ik gek. Als ik wegreed bij de club liet ik de voetballer Lasse daar. Dan vond ik het fijn alleen nog papa Lasse te zijn, een gewone vader van twee kinderen.”

Leven na het voetbal

Mogelijk gaat de spelmaker nog één jaar door bij NEC, maar daarna verdwijnt hij even uit de voetballerij: “Als ik mijn eigen tijd kan indelen, ga ik andere dingen doen, ergens rond mijn woonplaats Haarlem. Maar misschien ga ik het wel missen.” En daarna? Keert hij terug als analist, zoals zijn landgenoot Kenneth Perez? “Perez is wel aan vervanging toe, hè? Grapje, Kenneth.”

Schöne als analist?

  • Ik zie het voor me
  • Ik zie het absoluut niet voor me
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie