Joshua Zirkzee doet boekje open over ‘Ajax-transfer’

Foto: Joshua Zirkzee doet boekje open over ‘Ajax-transfer’

Joshua Zirkzee stond in de afgelopen zomer in de belangstelling van Ajax, zo geeft hij zelf toe in een interview met het Algemeen Dagblad. De jonge spits koos er echter voor om in de Serie A bij Bologna te blijven voetballen en die beslissing legt hem dit seizoen geen windeieren.

Zirkzee: ‘Dat is het hele Ajax-verhaal’

Overigens werd er ook eventjes gerept van mogelijke interesse uit Rotterdam, maar Zirkzee reageert: “Van Feyenoord, om eerlijk te zijn, weet ik niet of ze mij echt wilden. Ajax wel. Sven Mislintat kende mij al lange tijd. Maar het is niet doorgegaan, dat is het hele verhaal.”

“Bologna had sowieso een geweldig plan”, voegt de aanvaller daaraan toe. “Ik heb er over nagedacht. Kijk naar Jerdy Schouten, die een paar wedstrijden in de Eredivisie speelde en hij werd al opgeroepen voor Oranje. Ik heb in eerdere interviews gezegd dat hij vorig seizoen in Italië ook echt top was. En dan bedoel ik echt heel goed. Maar goed, met PSV speelt hij in de Champions League, dat is wel een verschil. En ze zijn in Eindhoven ongeslagen in de Eredivisie. Maar in mijn ogen doet hij hetzelfde als hier in de Serie A. Al kennen we hier weinig druk. We willen presteren en dan zien we wel waar we eindigen.”

EURO 2024

Het EK in Duitsland is wel een doel voor Zirkzee: “Oranje? Die droom is er nog steeds. In mijn hoofd zit bij Bologna presteren en dan kan het gebeuren. En zo niet? Dan sta ik bij het EK in Duitsland als supporter. Ik zou de droom heel graag willen laten uitkomen.”

Had hij Ajax kunnen redden?

  • Ja
  • Nee
1424+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie