Jonker rekent op ‘haat en nijd’

Foto: Jonker rekent op ‘haat en nijd’

De Oranje Leeuwinnen strijden dinsdagavond om de groepswinst in de Nations League en de kans op deelname aan de Olympische Spelen. Bondscoach Andries Jonker rekent erop dat Schotland in dezelfde groep de sportieve eer vervult tegen Engeland.

Bondscoach rekent op sportieve eer Schotland

Het Nederlandse vrouwenteam gaat momenteel aan kop in de Nations League-groep. Door de 3-2 nederlaag bij Engeland is een overwinning op België niet automatisch genoeg. De Engelsen hebben evenveel punten en het onderling resultaat is gelijk, waardoor het doelsaldo beslissend dreigt te worden. Dit scenario is pikant, aangezien Engeland en Schotland als Team Great Britain deelnemen aan de Olympische Spelen.

Simpel gezegd: Schotland zou er baat bij kunnen hebben om met ruime cijfers te verliezen van Engeland. Volgens de Schotse vrouwen is dat niet aan de orde en Jonker gaat mee in dat verhaal. “Haat en nijd hoort bij de verhouding tussen Engeland en Schotland”, aldus de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. “De Schotten kunnen het niet maken om 12-1 te verliezen, dat kan niet en gaat niet gebeuren.”

Geen monsterscore op Hampden Park

“Ik denk dat de gemiddelde Schot nog liever ziet dat Nederland naar de Spelen gaat dan het grotendeels Engelse team”, aldus Jonker, die zich wel laat informeren over de tussenstand op Hampden Park. “Ik heb er vertrouwen in dat we het voor elkaar krijgen. Het deelnemersveld straks bij de Final Four van de Nations League bestaat waarschijnlijk uit Spanje, Frankrijk en Duitsland. Als wij daar mee willen doen, moeten we van België kunnen winnen.”

Jonker besluit: “Als we dat niet voor elkaar krijgen, hebben we wel verrast door het Engeland zo ongelooflijk moeilijk te maken, maar dan zijn we net niet goed genoeg. En ik denk dat we dat wél zijn.”

Eens met Jonker?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie