Jong PSV vermorzelt Arsenal-talenten

De beloften van PSV hebben dinsdagavond indruk gemaakt in de Premier League International Cup. De wedstrijd tegen Arsenal werd met een verpletterende uitslag in Eindhovens voordeel beslist: 2-7.

De PSV-talenten hadden maar tien minuten nodig om een 0-3 voorsprong tot stand te brengen. Trainer Adil Ramzi zag Mathijs Tielemans in de zesde minuut toeslaan, waarna Dante Sealy en Jason van Duiven de score opvoerden. Nog voor rust wist diezelfde Van Duiven de marge weer te vergroten na twee goals van Arsenal.

Dankzij Mohamed Nassoh en tweemaal August Priske liep de Eindhovense zege op naar 2-7. Met tien punten uit vier wedstrijden is Jong PSV nu al zeker van de kwartfinale. Eerder klopte het team ook Manchester United en West Ham United.

Het is geen toeval dat Van Duiven meerdere goals voor zijn rekening nam. De zeventienjarige spits maakt de laatste tijd immers veel indruk in de Keuken Kampioen Divisie, waaronder twee goals tegen Almere City (1-2 overwinning).