Jong PSV naast Jong Ajax na bijzondere goal

In de Keuken Kampioen Divisie hebben Jong PSV en Jong Ajax elkaar donderdagavond in evenwicht gehouden. De Amsterdamse talenten verspeelden tot twee keer toe een voorsprong in het Philips Stadion: 2-2.

Bij Jong PSV stond Joël Drommel deze avond onder de lat. De stand-in van Walter Benítez werd na negentien minuten geklopt door Jorrel Hato, maar had de mazzel dat diens inzet op de paal eindigde. Zes minuten voor rust was het wel raak voor Jong Ajax. Jaydon Banel zorgde voor een Amsterdamse voorsprong: 0-1.

Jong PSV had voor rust al kunnen scoren, maar Priske Flyger kreeg de bal niet tegen de touwen. In de tweede helft was het wel raak voor de thuisploeg. De fans in het Philips Stadion zagen Mathijs Tielemans op fraaie wijze de 1-1 tegen de touwen schieten.

De Ajax-talenten lieten zich niet kisten. Kort na de gelijkmaker werd Drommel gepasseerd door Silvano Vos, maar dat bleek niet voldoende om een zege uit het vuur te slepen in Eindhoven. Mylian Jiménez verraste iedereen door een hoekschop in één keer tegen de touwen te draaien.

Scoreverloop: 0-1 (39′) J. Banel, 1-1 (52′) M. Tielemans, 1-2 (58′) S. Vos, 2-2 (74′) M. Jiménez

Eindigt De Graafschap – Willem II onbeslist?