Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Feyenoord én PSV roven Ajax leeg’

Foto: ‘Feyenoord én PSV roven Ajax leeg’

Niet alleen bij het eerste elftal van Ajax was dit seizoen sprake van een malaise, ook in de jeugdopleiding van de Amsterdammers helemaal de verkeerde kant opgegaan. Meerdere toptalenten lijken volgens Ajax Showtime de overstap te gaan maken naar PSV en Feyenoord.

Ajax-talenten overwegen overstap naar PSV en Feyenoord

In de rubriek Kweekvijver beschrijft het medium dat Ajax de gevolgen nu ondervindt van de financiële risico’s die het heeft genomen. “In de afgelopen seizoenen kon Ajax jeugdspelers contracten aanbieden met een flink salaris, maar dat is veranderd na de tegenvallende sportieve prestaties van de afgelopen twee seizoenen.”

“Door riante salarissen uit te delen aan jeugdspelers zoals Amouriccho van Axel Dongen en Silvano Vos, heeft Ajax zichzelf in een lastige positie gebracht. Na twee teleurstellende seizoenen kan Ajax toptalenten als Misehouy niet hetzelfde bieden als Van Axel Dongen en Vos twee seizoenen geleden. Je zou dus kunnen zeggen dat Ajax twee jaar geleden all-in is gegaan op rood en het balletje uiteindelijk in het zwarte vak zag belanden”, vervolgt Ajax Showtime.

Financiële puinhoop bij Ajax

Ajax moet nu eerst zien de financiën weer op orde te krijgen en zwarte jaarcijfers produceren klinkt het. Daarnaast is er nog een punt wat meeweegt volgens het Ajax-medium. “Ajax krijgt scheve blikken van jeugdspelers door het aantrekken van spelers van buitenaf. Sommige aangetrokken jeugdspelers presteren (vooralsnog) matig, maar beschikken wel over een lucratief contract. Dit veroorzaakt gefronste wenkbrauwen bij spelers die al jarenlang worden bestempeld als toptalenten en genoegen moeten nemen met een veel minder lucratieve aanbieding, als ze überhaupt al een contract aangeboden krijgen.”

Ajax lijkt daardoor de nodige toptalenten af te moeten staan aan PSV en Feyenoord meldt Ajax Showtime. “Ajax was in onderhandeling met Steur over een contract, maar het gat tussen de twee partijen lijkt onoverbrugbaar. PSV is dichtbij het aantrekken van het talent. De Eindhovenaren zijn momenteel bereid om dieper in de buidel te tasten dan Ajax. Ook de toekomst van Jivayno Zinhagel is onzeker. Voor de aanvaller ligt een contract klaar bij Feyenoord, al is een langer verblijf bij Ajax ook nog niet uitgesloten. Steur en Zinhagel zijn niet de enige twee spelers die dreigen te vertrekken uit Amsterdam. PSV houdt de situatie van twee andere Ajax-talenten nauwlettend in de gaten, terwijl een vijftal jeugdspelers zich heeft aangeboden bij Feyenoord.”

Wie heeft de beste jeugdopleiding?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • PSV
3723+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie