Huntelaar geeft reden voor ‘lelijk’ Ajax-vertrek Blind

Foto: Huntelaar geeft reden voor ‘lelijk’ Ajax-vertrek Blind

Klaas-Jan Huntelaar heeft in een interview met Het Parool een boekje open gedaan over het vertrek van Daley Blind bij Ajax. Volgens Huntelaar, die onderdeel uitmaakt van het technisch hart van de Amsterdammers, ligt het vertrek van de Oranje-international niet alleen aan de verstoorde verstandshouding met Ajax-trainer Alfred Schreuder.

Volgens Huntelaar broedde Blind al langer op een Ajax-vertrek. “Hij gaf aan dat hij sinds vorig seizoen met een apart gevoel rondliep. Hij was uitgefloten door zijn eigen fans, er werd geroepen om Nicolás Tagliafico. Dat was toen een klap in zijn gezicht. Ik begrijp zelf wel dat dat pijn heeft gedaan”, verklaarde Huntelaar in het interview met Het Parool.

Laatste druppel

De transfer van Blind werd voornamelijk toegeschreven aan de verstandhouding met Schreuder, die de verdediger in de laatste serie wedstrijden voor de winterstop passeerde. Huntelaar begrijpt dat men voelt dat, dat de achterliggende reden is geweest. “Het feit dat de trainer een andere keuze heeft gemaakt, was voor hem kennelijk de druppel. Zo is het gegaan.”

Huntelaar vindt het spijtig dat het vertrek van Blind zo gegaan is en had liever een meer passend afscheid gezien. “Het liefst wil je dat een speler die zó aan Ajax verbonden en verknocht is, op de schouders de ArenA wordt uitgedragen. Maar als dat er niet in zit, moet je als club de beslissing nemen. Het is helaas een lelijk vertrek, voor Daley, voor Ajax.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

14 januari 2023

21:00

Ajax
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Denk jij dat Blind gaat slagen bij Bayern München?

  • Ja, maar niet als basisspeler
  • Ja, hij wordt vaste basisspeler
  • Nee, hij gaat maar weinig spelen vrees ik
1161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie