Huijsen schlemiel bij bekeruitschakeling Roma tegen rivaal Lazio

Foto: Huijsen schlemiel bij bekeruitschakeling Roma tegen rivaal Lazio

Lazio heeft zich ten koste van aartsrivaal AS Roma geplaatst voor de halve finales van de Coppa Italia. Bij de Romeinse derby beleefde Dean Huijsen een teleurstellend basisdebuut: hij verzaakte een strafschop bij de enige goal van de wedstrijd.

Lazio de sterkere tijdens Romeinse derby

Bij de laatste acht in het Italiaanse bekertoernooi kwam het van een fraai affiche: de stadsderby tussen Lazio en AS Roma. Beide overigens tegenstanders van Feyenoord in dit Europese seizoen. Kersvers winteraanwinst Dean Huijsen maakte aflopen weekend al zijn debuut voor de ploeg voor José Mourinho, die de 18-jarige Nederlander huurt van Juventus. In het Stadio Olimpico maakte de Amsterdammer woensdagavond zijn basisdebuut. Hij fungeerde als linkercentrale verdediger in driemans defensie. Landgenoot Rick Kanrsdorp maakte zijn opwachting als rechterwingback.

Roma begon goed, maar schoten van Romelu Lukaku en Leandro Paredes konden geblokt worden. Daarna pakte Lazio het initiatief. Danilo Cataldi stuitte echter op Rui Patríco, Manuel Lazzari kon zijn mogelijkheid ook niet verzilveren. Na het open begin gebeurde er de rest van de eerste helft weinig meer.

Hoofdrol Huijsen bij tegentreffer

Vlak na rust tikte Huijsen in het eigen strafschopgebied Valentín Castellanos aan. Nadat de scheidsrechter het in eerste instantie wegwuifde, werd hij toch door de VAR naar het scherm geroepen. Daar oordeelde de arbiter dat het een strafschop moest zijn. Mattia Zaccagni bleef koel vanaf de stip: 1-0.

Tijdens het veldspel waren de ploeg weinig zorgvuldig met de kansen. Eerst mistte Lazio een aantal kansen op de 2-0, terwijl Roma niet in staat bleek gelijk te maken.

Eerst werd Karsdorp naar de kant gehaald, vervolgens moest Huijsen plaats maken voor Andrea Belotti. In de slotfase zetten de (op papier) bezoekers nog flink aan. Belotti vond doelman Christos Mandas op zijn weg, die op tijd ingreep om een gevaarlijke rebound te voorkomen. In de slotfase was Lukaku nog dicht bij de 1-1 op geweldige wijze. De Belgische spits controleerde met de borst, om vervolgens met een omhaal acrobatisch het doel onder vuur te nemen. Zijn inzet zeilde echter naast.

Lazio wint in verhitte strijd

De gemoederen liepen in de slotfase nog hoog op, zoals dat een Romeinse derby betaamt. Pedro kreeg namens Lazio twee gele kaarten vlak achter elkaar, even later pakte Sardar Azmoun direct rood toen hij zijn handen niet thuis kon houden bij een opstootje. Aan de score veranderde niks meer, waardoor Lazio zich voegt bij de laatste vier clubs in het bekertoernooi.

Scoreverloop: 1-0 (51′) M.Zaccagni (pen.)

Fout van Huijsen?

  • Jawel
  • Vind ik niet
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie