Hoofrollen Ziyech en Onana bij ineenstorting United in Istanbul

Foto: Hoofrollen Ziyech en Onana bij ineenstorting United in Istanbul

Manchester United is tegen een volgende domper in de Champions League aangelopen. Tot twee keer toe werd een voorsprong van twee goals verschil weggegeven tegen Galatasaray. André Onana speelde daarbij een kwalijke rol.

Pijnlijk gelijkspel voor ploeg van Ten Hag

United begon als laatste in de groep aan de wedstrijd in Istanbul. Door de kleine achterstand van één punt op concurrenten FC Kopenhagen en Galatasaray was er echter nog wel voldoende perspectief op het bereiken van de volgende ronde. Zeker na de sterke start van de Engelsen. Alejandro Garnacho ging afgelopen weekend nog de wereld over met zijn geweldige omhaal tegen Everton, en scoorde ook tegen de Turken. Logischerwijs een stuk minder spectaculair: na een goedlopende aanvaller rondde de Argentijn af.

Snelle 0-2

Bruno Fernandes leverde daarbij voor de assist. Zeven minuten later zorgde de Portugees zelf voor de 0-2. Dit deed hij met een prachtige krul van afstand. Zo zat United op rozen, al werd er in de vorige wedstrijd tegen Kopenhagen ook een dergelijke voorsprong weggegeven. Voor het half uur was verstreken maakte Galatasaray de aansluitingstreffer. Ziyech schoot het gat dat er was ontstaan in de muur. Oud-ploeggenoot André Onana stond op het verkeerde been en gleed ook nog eens weg: 1-2.

Enorme blunder Onana

In het tweede bedrijf leek Untied dan toch orde op zaken te stellen. Scott McTominay stond aan het eind van een vlot lopende counter en tekende voor de 1-3. Wéér volgde een aansluitingstreffer waarbij Ziyech en Onana de hoofdrollen vertolkten. Vanaf de zijkant draaide de Marokkaanse spelmaker een vrije trap in, waarna de inlopende spelers de bal misten. De doelman uit Kameroen schatte de bal helemaal verkeerd in en kon hem niet meer keren. Een pijnlijk blunder van de ex-Ajacied. Het leverde hem een storm aan kritiek op.

Zoals vaker bij United in dit Champions League-seizoen ging het van kwaad tot erger. Na zijn twee treffers was Ziyech ook nog eens goed voor de assist bij de 3-3. Hij liet Kerem Aktürkoglu scoren, waarmee de eindstand was bepaald. Wederom pijnlijk puntenverlies voor United, dat plaatsing in de laatste wedstrijd niet meer in eigen hand heeft. Dat wordt een hele lastige opgave voor Erik ten Hag en co.

Gaat United het toch nog redden?

  • Denk het toch wel
  • Nee hoor
650+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie