Hoe PSV van Guus Hiddink wil afkomen

Foto: Hoe PSV van Guus Hiddink wil afkomen

Het tot op heden ongenaakbare PSV bereidt zich in de Spaanse zon voor op de tweede seizoenshelft. Waarin de eerste nederlaag op de loer ligt, al is het ook de vraag of die er überhaupt zal gaan komen. En waarom valt de naam van voormalig succestrainer van de Eindhovenaren Guus Hiddink toch zo vaak?

De verbeten jacht van de Eindhovenaren op een oud record van een succestrainer

De sigaar tijdens de kerstdagen is opgerookt door trainer PSV. De gehele staf en spelers hebben de contacten met hun naasten verder kunnen verstevigen en nu verblijft de ongeslagen koploper van de eredivisie op trainingskamp in Estepona. Vakantie vieren en de luiwammes aldaar uithangen? Niets van dit alles, lijken Bosz en zijn rechterhanden Rob Maas en Stijn Schaars zich te hebben voorgenomen.

Hongerig PSV

PSV gaat nog een versnelling hoger proberen te acteren. Niet tevreden zijn met wat er tot nu toe behaald, maar méér willen. Véél meer. De Eindhovenaren zijn hongerig, gierig misschien ook wel om helemaal niks aan de andere ploegen in de Eredivisie uit handen te geven. Het allerliefste pakken de Brabanders de titel op het hoogste voetbalniveau zo snel als mogelijk.

Van enige verslapping zal bij PSV zal geen sprake zijn, al blijft het voetbal soms voor een klein gedeelte onvoorspelbaar. De ongenaakbare Eindhovense club doet er tijdens het trainingskamp in het Spaanse Estepona álles aan om verslapping überhaupt geen kans te geven aan de oppervlakte te kunnen komen. Keihard werken is het dagelijkse plan van de Bosz-formatie.

Michelin-restaurant

Gretige spelers die elkaar corrigeren en, als dat soms niet mocht gebeuren, zit de technische staf van PSV daar wel bovenop. De Eindhovenaren zitten in een winnende flow, al werd er tijdens het trainingskamp onder de Spaanse zon alleen maar gelijkgespeeld. Het gevoel is simpelweg lekker in de selectie, waardoor de fans langs de kans dat kunnen proeven.

PSV is als een soort van Michelin-restaurant: in de keuken moet dag in dag uit top gepresteerd worden, waardoor de gasten kunnen genieten van culinaire kunstjes aan tafel. De Eindhovenaren moeten dit dus met hun voeten doen. Om tot sowieso de vaderlandse top te behoren, heb je kwaliteit nodig. Dát is zeker iets dat technische baas Earnest Stewart heel goed begrepen heeft.

Veel kwaliteit, welteverstaan. Het aantrekken van Noa Lang, Hirving Lozano en Jerdy Schouten is daar het allerbelangrijkste bewijs van. Dat blijken spelers te zijn die een team naar een hoger plan tillen en dan ook nog kunnen dragen. Door bijvoorbeeld veel te scoren, aanvallende acties te maken om tegenstanders te kunnen verrassen of overzicht en rust te houden aan de bal. Het elftal van Peter Bosz hoeft zich daar naar vrijwel zeker de komende tijd geen zorgen over te maken.

Uitmuntende Guus

En dan is er nog dat vermaledijde record van oud-succestrainer en voormalig bondscoach Guus Hiddink. Hij presteerde het in 1987 om met zijn elftal zeventien keer achter elkaar in de Eredivisie te winnen. De inmiddels zeventiger waart als een soort van spook boven Eindhoven met deze uitmuntende reeks.

PSV wil heel graag dit record gaan verbreken en daarmee van Guus Hiddink af zijn. Niet echt natuurlijk, maar het gaat over de door hem toentertijd geleverde prestatie. Deze stap is in ieder geval een mooi kapstok om meteen na het einde van de winterbreak vast te pakken door de eerstvolgende competitiewedstrijd te winnen.

Waardoor er een record verbroken zal zijn, maar PSV ook weer een stapje dichterbij het kampioenschap zal zijn. Een prijs waar men in Eindhoven naar snakte. En waarover toevalligwijs ene Guus Hiddink als ervaringsdeskundige ze wel iets meer kan vertellen. Over hoe mooi en leuk winnen kan zijn, na het geven van bloed, zweet en tranen.

Gevierd op een platte kar.

PSV zal record van Hiddink vermorzelen

  • Eens
  • Oneens
898+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie