Heitinga over Ajax-opstootje: “Niet groter maken dan dat het is”

Foto: Heitinga over Ajax-opstootje: “Niet groter maken dan dat het is”

Na het laatste fluitsignaal liep het bij het duel tussen 1. FC Union Berlin en Ajax nog even volledig uit de hand. Een aantal Ajacieden lieten hun frustraties de loop, wat onder meer leidde tot een rode kaart voor Edson Álvarez. Ajax-trainer John Heitinga vindt Ajax, ondanks het opstootje, wel degelijk grote verliezers.

Naast de rode kaart voor Álvarez liepen ook Mohammed Kudus en Dusan Tadic tegen een gele kaart aan, die net als Steven Bergwijn betrokken waren bij het opstootje na het laatste fluitsignaal. Op de persconferentie na afloop van het duel sprak Heitinga duidelijke woorden over het voorval. “Je moet een grote verliezer zijn en dat zijn wij.”

Gefrustreerd Ajax

Volgens de oefenmeester heeft het vooral met emotie te maken dat het even onvriendelijk werd. “Misschien zit er nog een beetje frustratie, omdat dit seizoen er niet zo eentje is als de afgelopen jaren. Maar ik heb een strijdbaar elftal gezien, tot in de kleedkamer, laat ik het zo zeggen.”

Heitinga stelt dan ook dat zijn spelers grote verliezers zijn en emotie nou eenmaal hoort bij topsport. “We moeten het niet groter maken dan het is. Het zag er absoluut niet netjes uit, maar we moeten vooral focussen op het voetbal. Daarin worden ook beslissingen genomen, die heb je niet in de hand.”

De Ajax-trainer vindt ook niet dat de schuld alleen bij zijn ploeg moet worden neergelegd. “Er zijn ook twee partijen in dit geval. Ik denk dat het van beide kanten niet chic is. Wij zijn gewoon grote verliezers. Ik heb de trainer gefeliciteerd, we zullen het als club doen. Zij gaan verder en wij gaan ons focussen op de competitie en de beker.”

Wat vond jij van het gedrag van de Ajax-spelers na afloop van het duel?

  • Waardeloos
  • Hoort erbij, is gewoon emotie
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie