‘Heitinga moet seizoen bij Ajax afmaken’

Foto: ‘Heitinga moet seizoen bij Ajax afmaken’

John Heitinga zat afgelopen zondag voor het eerst als hoofdtrainer van Ajax op de bank. De oefenmeester zegevierde met 1-4 bij Excelsior en maakte volgens de buitenwacht een goede eerste indruk. Ook oud-ploeggenoten Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde stellen dat Heitinga het goed deed en pleiten ervoor dat de oud-international het seizoen afmaakt bij Ajax.

In gesprek met De Telegraaf stelt Van der Vaart dat Ajax snel duidelijkheid moet geven. “Johnny het seizoen laten afmaken, en als dat goed gaat daarna met hem doorgaan.” De voetbalanalist pleit er wel voor om een ervaren assistent naast Heitinga aan te stellen, zoals Fred Rutten dat is bij PSV voor Ruud van Nistelrooy. “Aan wie ik denk? Fred Grim. Volgens mij kan Heitinga het goed met hem vinden, dus dat is een prima match. Al zou ik het nog mooier vinden als Louis van Gaal of Henk ten Cate een duo met hem vormt om hem op te leiden tot topcoach.”

Echte Ajax gezien

Van der Meijde zag wel dat Ajax niet mocht klagen dat het bij rust niet achter stond tegen Excelsior. “Als het 3-2 had gestaan, had Heitinga ook niet mogen klagen. En vergis je niet, hè. Excelsior is niet zo’n makkelijke tegenstander als iedereen denkt. AZ heeft daar met 2-1 verloren. De tweede helft vond ik echt goed en heb ik qua positiespel bij vlagen weer het echte Ajax gezien.” Volgens Van der Meijde maakte Heitinga na afloop van de wedstrijd een rustige en goede indruk en is hij van mening dat Ajax met hem moet doorgaan. “Natuurlijk moet hij minimaal het seizoen afmaken.”

Ook Sneijder stelt dat Heitinga minimaal het seizoen moet afmaken in Amsterdam. “Hij heeft Jong Ajax opgegeven om de club te helpen. Als ze nu alweer afscheid van hem nemen als hoofdtrainer maken ze zijn carrière kapot, terwijl hij amper is begonnen. Dat zou onterecht zijn.”

Logische keuzes Heitinga

De recordinternational van Oranje zag dat Heitinga logische keuzes maakte in de opstelling. “Owen Wijndal in de plaats van Calvin Bassey vond ik heel goed. Ik had Dusan Tadic niet opgesteld. Maar de beslissing om hem in de spits te zetten, begrijp ik wel. Aan de zijkant is Dusan niet meer goed genoeg en nu had hij met de penalty en de assist bij de 1-2 van Davy Klaassen toch zijn aandeel.”

Sneijder vond ook dat Heitinga goed overkwam richting de media en die houding ook moet aanhouden. Wel vindt de oud-international dat de oefenmeester zijn eigen staf moet gaan samenstellen. “De assistent-trainers die er nu zitten, moeten eruit. Laat Heitinga zijn eigen staf formeren, met een ervaren iemand als eerste assistent en een jongere assistent die zich tussen de staf en de spelers beweegt.”

Eindigt Cambuur tegen Ajax in 1-4?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax Heitinga het seizoen af laten maken?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:31
7+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
38+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
54+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
91+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
169+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
144+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
496+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2045+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
770+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
182+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
78+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
119+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
638+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
694+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
876+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
505+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
176+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie