Heerenveen haalt oude bekende terug: ‘Samen tot mooie dingen in staat’

Foto: Heerenveen haalt oude bekende terug: ‘Samen tot mooie dingen in staat’

Sc Heerenveen heeft de eerste winteraanwinst van het seizoen binnen: Pelle van Amersfoort keert terug in Friesland. Zijn contract bij Cracovia in Polen liep af.

“Het voelt als thuiskomen. Ik heb altijd een goed gevoel bij de club gehad en heb Heerenveen ook dit seizoen van een afstandje gevolgd. Je merkt dat het enthousiasme rond de club is teruggekeerd. Er staat een team dat gas wil geven en dat de beuk erin gooit”, reageert Van Amersfoort op de clubwebsite van zijn jeugdliefde.

“Ik hoop met mijn ervaring en karakter een goede bijdrage te kunnen leveren. Ik denk dat we samen tot mooie dingen in staat zijn.” En directeur Ferry de Haan vult aan: “De komst van Pelle geeft ons aanvallend meer mogelijkheden en met zijn karakter en ervaring past hij ook goed bij deze groep. Na zijn vertrek uit Polen heeft hij voor zichzelf getraind om fit te blijven.”

Oude bekende

In 2019 verliet de nu 26-jarige Van Amersfoort Heerenveen nog transfervrij voor Cracovia. In 95 wedstrijden voor laatstgenoemde was hij goed voor 22 goals, hij won er de nationale beker en werd onlangs nog gelinkt aan Schalke 04. In de Eredivisie was Van Amersfoort namens Heerenveen negentien keer betrokken bij een goal (negen keer als afmaker, tien keer als aangever) in negentig optredens. In de huidige ploeg van Kees van Wonderen zal hij met name de concurrentie aan moeten gaan met Anass Tahiri.

Wint Heerenveen bij RKC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede versterking?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie