Hansen duwt crisisclub Vitesse verder in problemen tijdens onrustige derby

Foto: Hansen duwt crisisclub Vitesse verder in problemen tijdens onrustige derby

NEC heeft de Gelderse Derby tegen Vitesse weten te winnen. De Arnhemmers waren lange tijd de beste ploeg, maar wist de kansen niet te benutten. In de tweede helft waren de bezoekers een stuk effectiever en zegevierden nog met duidelijke cijfers.

NEC wint geflatteerd met 0-3 van aartsrivaal Vitesse in Arnhem

De voorbereiding van Vitesse richting de Gelderse Derby is wel een beetje te vergelijken met die van Ajax richting De Klassieker. Die kan samengevat worden in één woord: onrustig. Het voortbestaan van de Arnhemse club kwam zwaar onder druk te staan door een acuut tekort in de begroting. Midweeks verloor de ploeg van Edwin Sturing met 1-4 tegen Sparta Rotterdam, waardoor de situatie onderin steeds nijpender wordt. Daarnaast was de situatie rond Anas Hadj Moussa. Sturing had kritiek geuit op de vleugelaanvaller, die naar Feyenoord gaat. Vervolgens was de Franse Algerijn ziek zonder dat op tijd te melden voor de training. Nu mist de balgoochelaar het treffen met de aartsrivaal, volgens de trainer wel echt door ziekte.

Geen doelpunten ondanks goede start Vitesse

NEC moest het in het GelreDome stellen zonder meegereisde supporters. Daarnaast miste het met Bart van Rooij, Calvin Verdonk, Lasse Schöne en Dirk Proper de nodige sterkhouders. Volledig doordrongen van het feit dat dit een van de laatste kansen is stormde Vitesse het veld op. In de beginfase werd het doel van Jasper Cillessen al veelvuldig onder vuur genomen. De meeste doelpogingen misten kracht en overtuiging, al was Thomas Buitink wel dicht bij een treffer. De ervaren keeper kon echter keren. De spits had even later het vizier niet op scherp bij de volgende kans.

NEC, dat in een prima vorm verkeert, kon daar weinig tegenover zetten. Het kwam niet verder dan een matige poging van Lars Olden Larsen. De thuisfans bleven hun spelers aanmoedigen, die veel pogingen bleven ondernemen om te scoren. Vooral Kacper Kozlowski en Brenden Aaronson deden hun best, zonder het gewenste resultaat. De Nijmegenaren mochten van geluk spreken dat het met 0-0 de kleedkamer in ging. Na rust kabbelde het spel wat voort en werd Vitesse minder gevaarlijk.

NEC blijkt dodelijk effectief

Illustrerend voor het seizoen van Vitesse viel de goal halverwege de tweede helft aan de andere kant. Invaller Sontje Hansen had al snel zijn bijdrage door Mees Hoedemakers te bedienen. De middenvelder had wel de overtuiging die de tegenstanders aan de andere kant misten en schoot hard en hoog raak: 0-1. Vitesse probeerde nog wel, maar leek niet meer te kunnen. Op de tribunes werd het onrustig, waar men van tevoren al voor vrees. Naar verluidt was er toch een groepje NEC-fans aanwezig, waardoor er gevechten uitbraken. Ondertussen voetbalde de spelers verder.

Tien minuten voor tijd gooide Hansen het duel in het slot, en op een geweldige manier. De aanvaller sneed naar binnen en vond met zijn fraaie knal de verre kruising: 0-2. Hansen trok zijn shirt uit en provoceerde de fanatieke Arnhemse fans. In de 85ste minuut werd er vuurwerk op het veld veld gegooid naast Eloy Room, en staakte de scheidsrechter kort het spel. Ondertussen was er bij de Vitesse-aanhang onderling ook de nodige onrust. Hopelijk loopt het na de wedstrijd in Arnhem niet uit de hand. Nadat het spel weer verder ging maakte Hansen er ook nog 0-3 van, simpel na een verre ingooi.

Zo drukte NEC de aartsrivaal dieper in de zorgen. De opdracht om degradatie te voorkomen wordt met de speelronde zwaarder. Zelf steeg de ploeg van Rogier Meijer naar de vijfde plaats, in de wetenschap dat Ajax straks De Klassieker wacht.

Scoreverloop: 0-1 (65′) M.Hoedemakers, 0-2 (80′) S.Hansen, 0-3 (’90) S.Hansen

Vitesse nu echt gedegradeerd?

  • Zeker
  • Nee, het kan nog
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:42
3+
‘Ten Hag met aanzienlijk kleiner budget de markt op’
09:15
9+
Koeman hoopvol over Oranje-ster: “Hij oogt heel fit”
08:42
178+
‘Feyenoord in wachtkamer voor succesvolle flankspeler’
23:41
62+
Olympiakos schrijft Griekse geschiedenis met Conference League-winst in extremis
23:18
447+
‘Bergwijn op weg naar uitgang bij Ajax’
22:50
518+
‘Na Feyenoord wilt ook PSV shoppen bij Ajax’
22:24
127+
Mbappé maakt over een aantal dagen zijn nieuwe club bekend
22:01
192+
‘Oranje-revelatie valt buiten EK-basis’
21:37
1678+
‘Eredivisie-samenvattingen weg bij NOS’
21:12
434+
Buitenlandse pers eensgezind over ‘Oranje-selectie met vraagtekens’
20:49
173+
‘Van Nistelrooij aan de slag in droomcompetitie’
20:24
15+
Dit zijn de opstellingen van de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina
20:00
53+
Succescoach FC Dordrecht keert terug naar thuisland
19:35
276+
Henderson krijgt trap na uit Saudi-Arabië: “Schaadt hem meer dan ons”
19:12
351+
‘Barça zet Hansi Flick nu al voor schut’
18:55
168+
Koeman houdt vertrouwen: “maar ik kan hem zover krijgen”
18:27
1767+
‘Ronald Koeman bevestigd keuze eerste keeper’
18:01
90+
Bayern München in zee met ‘achtste keus’
17:13
748+
Sparta Praag zitten Feyenoord en Brian Priske dwars
17:00
930+
Ajax bereidt zich voor op Bergwijn-exit
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie