Hans Kraay biedt excuses aan: “Dit is een mea culpa”

Foto: Hans Kraay biedt excuses aan: “Dit is een mea culpa”

Tijdens de uitzending van Goedemorgen Eredivisie kwam Jasper Cillessen ter spraken. De NEC-keeper heeft de afgelopen jaren enorm onder voor gelegen in de Nederlandse pers. Hans Kraay junior heeft spijt van zijn uitspraken en biedt live op televisie zijn excuses aan.

Hans Kraay heeft spijt van uitspraken over Cillessen

Na de overwinning van NEC in de beker tegen Cambuur sprak Kraay met Cillessen tijdens de uitzending op ESPN keek de oud-voetballer terug op dit moment. “Na afloop was hij geraakt. Alle criticasters mogen criticasters blijven, ik heb er ook bij gehoord. Maar heel knap Jasper, heel knap. Van een nationale pispaal tot bekerheld van NEC”, vervolgt Kraay. “Anderhalf jaar geleden is suikeroom en NEC-supporter Marcel Boekhoorn met zijn privévliegtuig geland in de tuin van Cillessen in Valencia en nam hij hem mee naar NEC. Daar keepte hij geweldig, maar na een paar maanden en een paar ketsers kreeg die arme Cillessen het zo ongelooflijk voor de kiezen.. Spelers die met hem gespeeld hebben in het Nederlands elftal zeiden dat het een heel vervelende jongen was.”

Kraay geeft aan dat hij zelf ook mee heeft gedaan aan de beeldvorming rondom de keeper. “Dat penaltygedoe, waar ik ook aan meegedaan heb – ik heb ook weleens gezegd dat hij eerder bij de cornervlag ligt dan er een aanloop wordt genomen – sorry daarvoor, dit is een mea culpa.” De analist is pas recentelijk tot dit inzicht gekomen maar wilde het graag even benoemen tijdens de uitzending. “Dit was de tweede grote aanval op hem. Hij heeft getwijfeld, hij heeft gehuild, hij heeft in een heel diep dal gezeten, maar hij heeft zich teruggeknokt. Met als gevolg dat hij in de 86e minuut van de halve finale een prachtige en cruciale redding maakt op een kopbal van Cambuur.”.

Mooi moment van Kraay?

  • Ja, hij spreekt er mooi over
  • Nee, hij stelt zich een beetje aan
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie