Hake over drama Kuipers: “Gaat door merg en been”

Foto: Hake over drama Kuipers: “Gaat door merg en been”

Bas Kuipers gaf na de remise tegen sc Heerenveen met Go Ahead Eagles een emotioneel interview waarin hij aan Hans Kraay jr. vertelde over zijn vader, die twee hersenbloedingen kreeg deze week.

“Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer. De doktoren kunnen niets meer voor hem doen”, zei Kuipers, met de tranen in zijn ogen. Toch wilde hij wel spelen. Trainer René Hake toont er bewondering voor. “Ik heb heel veel bij hem gelaten. Het was heel zwaar. Hij appte mij ‘s nachts. We spraken de volgende ochtend en hij vertelde hij alles gegaan is. Dat gaat door merg en been.”

“Ik heb ook tegen hem gezegd: Als je niet voetbalt, begrijp ik dat. Nee, mijn vader had dat gewild, zei hij”, vervolgt Hake, die na de afsluitende training nog eens navroeg of Kuipers wilde spelen. “Hij voelde zich goed en wilde spelen. Diep respect. Dit punt is voor de vader van Bas, absoluut. Het is super triest, maar dit brengt je wel tot bezinning en dichter bij elkaar.”

Van Wonderen

Heerenveen-trainer Kees van Wonderen schrok ook van het nieuws. “Ik heb hem toen ik het hoorde een appje gestuurd. Met mijn vader is hetzelfde gebeurd. Dat is veel erger dan een tegengoal in de laatste minuut. Helaas krijg je vroeg of laat te maken met verschrikkelijke dingen. Het hoort bij het leven.”

TIP: Wint Go Ahead bij NEC? Win 3,85 keer je inleg via Unibet!

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie