“Had in winterstop al de keus gemaakt dat ik bij Ajax weg wilde”

Foto: “Had in winterstop al de keus gemaakt dat ik bij Ajax weg wilde”

Youri Regeer en Naci Ünüvar kozen er beiden deze transferzomer voor om Ajax in te ruilen voor FC Twente. Waar Regeer als aankoop binnenkwam, wordt Ünüvar gehuurd. Het doel van beide spelers is echter hetzelfde: speelminuten maken.

Uitdaging voor Regeer

De 19-jarige Regeer had bepaald geen twijfel om Ajax definitief vaarwel te zeggen. De middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, speelde al een tijdlang in Jong Ajax en had niet het gevoel dat hij snel in aanmerking zou komen voor het eerste team. Daarom besloot hij eieren voor zijn geld te kiezen, zo vertelt hij aan TC Tubantia.

“Ik had voor mezelf in de winterstop al de keus gemaakt dat ik weg wilde. Ik wil het plezier terugvinden op het veld in een andere omgeving. En Ik denk dat ik hier veel meer kans maak op speelminuten”, legt hij in het interview uit. Dat bij Ajax intussen veel spelers zijn vertrokken, interesseert Regeer niets. “Ik heb er nog geen seconde aan gedacht.”

Verwachtingspatroon rondom Ünüvar

Ünüvar is door FC Twente voor een jaar gehuurd. De creatieveling behoorde in de jeugdopleiding van Ajax jarenlang tot een van de grootste talenten, maar het resulteerde niet in doorstroming naar het eerste team. Afgelopen voetbaljaar speelde hij nog in Turkije en dit seizoen is hij opnieuw niet op De Toekomst te vinden.

“Ik ga er alles aan doen om basisspeler te worden”, vertelt Ünüvar, die stelt tegen de druk te kunnen. “Mensen houden er nou eenmaal van stempels te plakken. Ik heb al die verhalen zelf nooit als een ballast ervaren en voel ook geen extra druk. Ik word er ook niet moe van als de buitenwacht er weer over begint. Maar ik vind wel dat dit het jaar is dat ik het moet laten zien.”

Gaat Ünüvar bij Ajax nog slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie