Gullit ziet oorzaak voor nederlagen Feyenoord in topwedstrijden

Foto: Gullit ziet oorzaak voor nederlagen Feyenoord in topwedstrijden

Feyenoord ontvangt met enige regelmaat complimenten voor het goede spel, maar moet het in de topwedstrijden dit seizoen regelmatig afleggen. De Rotterdammers zijn inmiddels uitgeschakeld in de Champions League en ook in de Eredivisie staat Feyenoord al op tien punten achterstand. Ruud Gullit ziet wel een oorzaak voor het falen in de topwedstrijden.

Scorend vermogen probleem bij Feyenoord

“Feyenoord heeft ondervonden hoe moeilijk het is om kampioen te worden, maar merkt nu dat kampioen blijven nog moeilijker is”, constateert Gullit in zijn column in De Telegraaf. “De club zit in een moeilijke fase. Het gebrek aan scorend vermogen is daar een oorzaak van. Als Santiago Giménez niet scoort, heeft Feyenoord niet drie of vier anderen die de doelpunten voor hun rekening nemen.”

“Toch blijft de ploeg je altijd het idee geven dat er nog iets mogelijk is”, vervolgt Gullit. “Tegen Atlético Madrid en tegen PSV, toen de club van een 2-0 achterstand terugkwam tot 2-1. Dat heeft te maken met de tomeloze inzet, de vechtmachine die het op het veld is. Daarom kan je Feyenoord weinig kwalijk nemen en houdt die ploeg toch de sympathie van de fans. Zelf geniet ik ook van de manier van spelen en kan ik het waarderen dat ze er altijd nog iets van willen maken, ook als ze 2-0 achter staan.”

Dat er teleurstelling heerst onder de supporters van Feyenoord begrijpt Gullit, die echter stelt dat men niet moet vergeten waar de Rotterdammers vandaan zijn gekomen en dat er nog genoeg stappen te zetten zijn de komende jaren. “Maar Atlético Madrid is gewoon van een andere orde, gepokt en gemazeld op Champions League-niveau waar Feyenoord net komt kijken. Toch heeft de club stappen gezet, maar op de momenten die ertoe deden, konden ze het verschil niet maken.”

Moet Feyenoord in de winterstop meer scorende spelers halen?

  • Ja, dat is hard nodig
  • Nee, dat is niet nodig
500+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie