Groningen haalt oude bekende na zeven jaar transfervrij terug

Foto: Groningen haalt oude bekende na zeven jaar transfervrij terug

FC Groningen heeft de gelederen versterkt met Nick Bakker, die clubloos was en dus per direct aan de slag kan bij de Keuken Kampioen Divisionist. De 31-jarige verdediger heeft getekend tot het einde van het seizoen.

Nick Bakker tekent tot einde seizoen bij oude liefde

“Ik ben fit en als alles goed gaat zit ik vrijdag bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven”, reageert Bakker op de clubwebsite. “Dat is heel mooi nieuws. Ik heb er hard voor gewerkt, eindelijk is het zover. Ik heb een paar tegenslagen gehad, maar het voelt hartstikke goed om fit te zijn. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen. Mensen kunnen goed voetbal verwachten van mij. Ik draag verdedigend een steentje bij en probeer het team goed neer te zetten. Dat zijn dingen waar ik mij voornamelijk op focus.”

Coach Dick Lukkien is blij met de komst van Bakker. “Hij moest van ver komen door de zware blessure die hij heeft gehad. Je zag wel dat zijn lichaam moest worden opgebouwd, maar het lijkt nu helemaal goed te gaan. De laatste weken staat hij er erg goed voor. Je ziet dat hij heel veel kwaliteit heeft. Hij heeft bewezen dat hij een hele betrouwbare verdediger is die met ruimte in de rug kan spelen en erg comfortabel is in de opbouw. Dat zijn belangrijke voorwaarden en ingrediënten die wij kunnen gebruiken.”

Emmen, Heerenveen en Qatar

“Hij weet waar deze groep voor staat. Het is altijd goed om cultuurbewakers te hebben die het kunnen vertalen naar de rest van de groep. Dat moet niet alleen vanuit de staf komen, maar ook vanuit de groep. Nick voelt wat nodig is, wat de supporters willen zien”, aldus Lukkien tot slot over Bakker, die eerder ook al uitkwam voor FC Emmen, sc Heerenveen en Al-Arabi. Tussen 2003 en 2012 speelde hij in de jeugd van Groningen.

Bakker is een directe versterking voor Groningen

  • Eens
  • Oneens
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie