Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Grof Ajax-schandaal: “Hoe kan je dat nou doen?”

Foto: Grof Ajax-schandaal: “Hoe kan je dat nou doen?”

Erik ten Hag vindt het onvoorstelbaar hoe zo’n puinhoop het is geworden bij Ajax sinds hij is vertrokken uit Amsterdam. Dat heeft volgens de oefenmeester grotendeels te maken met het vertrek van Overmars. Ten Hag stelt dat de Ajax-selectie nu weer flink op de schop moet en vindt het onbegrijpelijk dat de Amsterdammers na zijn vertrek afscheid hebben genomen van een aantal clubiconen.

Ten Hag kraakt schandalig Ajax-beleid

Een terugkeer naar Ajax deze zomer was volgens Ten Hag niet aan de orde, die tegenover Voetbal International aangeeft dat er echter wel genoeg te winnen valt in Amsterdam. “Voor mij persoonlijk is er niet veel te winnen omdat we een paar jaar geleden vrijwel alle prijzen hebben gepakt die er zijn te winnen, in combinatie met geweldig voetbal en ontwikkeling. Toch ligt er nu ook een grote uitdaging in Amsterdam. Voor een trainer valt er veel te winnen en ook veel werk te verzetten.”

Ten Hag verwacht dat Ajax de boel niet in een jaar kan rechttrekken. “De selectie is volledig in disbalans, daar moet je echt aan gaan schaven. En dat heeft ook tijd nodig, misschien duurt dat nog wel een jaartje, want ze hebben er een puinhoop van gemaakt. Dat kent zijn weerga niet.”

Ten Hag op de bres voor Blind en Klaassen

De oefenmeester is van mening dat Ajax een aantal onbegrijpelijke beslissingen heeft genomen. “Hoe hebben ze afscheid kunnen nemen van spelers als Daley Blind en Davy Klaassen? Ik vond dat echt zo schandalig, de manier hoe dat is gegaan. Zo slecht voor Ajax. Ze hadden Davy Klaassen toch nooit weg mogen doen. Zo’n speler is zo belangrijk voor de groep, voor de club. Dat DNA wil je bewaken, moet je bewaken. Hij zal altijd voor je club blijven gaan, ook als anderen verzaken, omdat het een echte Ajacied is. Daley Blind hetzelfde verhaal. Hoe dom kan je zijn?”

Ajax lijkt op het punt aangekomen te zijn zoals Ten Hag destijds ook begon. “Er zijn zeker overeenkomsten. Het chagrijn, de teleurstelling. De balans in de selectie was toen ook niet goed, daar ging ik direct mee aan de slag, maar ik had toen wel een paar echt exceptionele voetballers in de selectie, zoals bijvoorbeeld Dusan Tadic, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech. En een speler als Frenkie de Jong zat eraan te komen. Dat exceptionele is er nu niet. Wie moet het nu gaan doen?” De malaise bij Ajax lijkt Ten Hag dan ook pijn te doen. “Het is zo’n mooie club en we hebben daar zo veel moois neergezet, dan hoop je dat de club daarop voort kan borduren.”

Moet Ajax proberen Blind en Klaassen terug te halen?

  • Ja, beiden
  • Alleen Blind
  • Alleen Klaassen
  • Beiden niet
600+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie