Giménez geeft titelstrijd met PSV niet op: “Tot de laatste seconden”

Foto: Giménez geeft titelstrijd met PSV niet op: “Tot de laatste seconden”

Santiago Giménez bleek donderdagavond tegen FC Volendam weer eens het goudhaantje. De Mexicaan zette Feyenoord in blessuretijd op een beslissende 2-1 voorsprong, waardoor de drie punten uiteindelijk in Rotterdam bleven. Daarmee liep de achterstand op koploper PSV niet verder op, al is het gat nog groot met tien punten. Toch denkt de spits dat een nieuw kampioenschap nog altijd mogelijk is.

Giménez hekelt defensieve speelwijze Volendam

Tegenover ESPN vertelt Giménez opgelucht te zijn. “We verdienden de overwinning. Na twee nederlagen was het vandaag het belangrijkste om te winnen. Dit moet ons vertrouwen geven voor de komende wedstrijden.” De aanvaller scoorde uit een voorzet van Javairô Dilrosun. “Ik wachtte op de voorzet van Javairô. Hij heeft altijd goede voorzetten.”

De aanvaller erkent dat het voor Feyenoord een lastige wedstrijd was. “Ik haat het wanneer de tegenstander met vijf verdedigers speelt, want als aanvaller kan je amper ruimte vinden. Je raakt gefrustreerd omdat je de bal niet krijgt. In dit soort wedstrijden moet je klaar zijn bij de kansen die je krijgt. Tijdens de eerste helft miste ik een grote kans. Dat kan gebeuren, maar het belangrijkste is wat je daarna doet. Je moet klaar zijn voor de volgende mogelijkheid.”

Mentale klap voor Feyenoord

Giménez erkent dat de nederlagen tegen Atlético Madrid en PSV wel hard zijn aangekomen. “Het kan een beetje mentaal zijn. Natuurlijk is het moeilijk om twee grote wedstrijden te verliezen. We weten dat we sterk zijn. Vorig jaar was het ongeveer dezelfde wedstrijd tegen FC Volendam. Nu scoren we twee goals op het einde, maar dit soort wedstrijden zijn heel moeilijk voor ons. We moeten hard blijven werken.”

De achterstand op PSV, dat donderdag won van sc Heerenveen, blijft tien punten. Toch heeft de Mexicaan nog geloof in een nieuw kampioenschap. “Altijd! Tot de laatste seconden heb ik er vertrouwen in. Als wij theoretisch een kans hebben, dan moet je er vertrouwen in hebben. Hard blijven werken en winnen. Wanneer PSV verliest moeten we ze onder druk zetten, maar we moeten vooral naar onszelf blijven kijken.”

Denk jij dat Feyenoord nog kans maakt op de titel?

  • Ja
  • Nee
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie