Gevreesde Ajax-opponent in de basis bij Engeland? “Seizoen van zijn leven”

Foto: Gevreesde Ajax-opponent in de basis bij Engeland? “Seizoen van zijn leven”

De verdediging van Ajax gaat de handen vol krijgen aan Aston Villa-spits Ollie Watkins. Alan Shearer stelt dat de topschutter ook niet zou misstaan in de punt van de aanval bij de Engelse ploeg, maar verwacht dat bondscoach Gareth Southgate voor meer zekerheid kiest.

Shearer pleit voor basisplaats Watkins in Engelse nationale ploeg

De Engelsen beginnen als een van de topfavorieten komende zomer aan het EK in Duitsland. Vooral het aanvallende gedeelte van The Three Lions is om van te watertanden. Bukayo Saka, Harry Kane, Jude Bellingham, Declan Rice en Phil Foden lijken zekerheidjes in de basisploeg. Shearer zou kiezen voor Watkins als extra aanvaller, met Harry Kane daarachter als schaduwspits. De legendarische oud-prof denkt echter niet dat Southgate daarin meegaat.

“We weten dat Gareth waarschijnlijk zal gaan voor de stabiliteit die een extra middenvelder biedt, net zoals hij deed met Kalvin Phillips op het EK van 2020 of Jordan Henderson op het WK in Qatar”, schrijft Shearer in zijn column voor The Athletic. “Ik denk niet dat Engeland die extra laag bescherming nodig heeft, maar Gareth duidelijk wel.”

Kane op nummer 10-positie

“Kane kan terugvallen naar de nummer 10-positie, waarvan we allemaal weten dat het een natuurlijk onderdeel van zijn spel is. Hij heeft vanuit die zone een sleutelrol gespeeld voor Engeland, Tottenham en Bayern München. Bellingham zou een meer teruggetrokken positie op het middenveld kunnen innemen naast Rice. Foden en Saka spelen dan vanaf de zijkant”, legt Shearer zijn tactische plan uit.

De voormalig spits is vol lof over Watkins, die donderdag in de Johan Cruijff Arena aantreedt met Villa tegen Ajax. “Dit seizoen lijkt hij de meest verbeterde speler van de Premier League. Met nog elf wedstrijden te gaan wist hij al zestien keer te scoren. Dit is nu al het seizoen van zijn leven.”

Watkins in de basis van de Engelse ploeg?

  • Ja!
  • Zou ik niet doen
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie