‘Geschrokken’ Bruma blij met Heerenveen-transfer

Foto: ‘Geschrokken’ Bruma blij met Heerenveen-transfer

SC Heerenveen trok in de afgelopen transferperiode Jeffrey Bruma transfervrij aan. De verdediger zag kort daarvoor zijn contract ontbonden worden bij het Turke Kasimpasa. Bruma zegt geschrokken te zijn door de gebeurtenissen in Turkije en is blij met zijn overgang naar Heerenveen.

Bruma vertelde in gesprek met De Telegraaf dat hij de gebeurtenissen in Turkije had meegekregen van zijn oud-ploeggenoot Ryan Donk. “Hij was enorm geschrokken door wat hij had meegemaakt. Mijn vorige club Kasimpasa had in Hatay een competitiewedstrijd gespeeld en ze waren daar ’s nachts gebleven.”

Volgens Bruma was de paniek begonnen toen het hotel begon te schudden. “Kasimpasa heeft veel moeite gehad om uit het rampgebied weg te komen. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Zoveel slachtoffers. Je kunt het je bijna niet voorstellen.”

Onduidelijke reden

De voormalig PSV-verdediger moest zelf vertrekken van Kasimpasa, maar de exacte reden weet hij nog altijd niet. “De club heeft er geen reden voor gegeven. Nog drie andere jongens hadden hiermee te maken. Misschien speelden er financiële zaken mee. Dat gaan ze dan niet aan je uitleggen.”

Volgens Bruma is het een beslissing van bovenaf geweest. “Ik kreeg te horen dat ik alleen moest gaan trainen. Dan weet je dat je een transfer moet gaan maken. Met mijn zaakwaarnemer Jan de Visser heb ik vrij snel een oplossing weten te vinden. Heerenveen kwam uit de bus rollen en ik ben er blij mee.”

Is Bruma een aanwinst voor Heerenveen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie