Georgië door naar finale play-offs, sleutelrol Mikautadze

Foto: Georgië door naar finale play-offs, sleutelrol Mikautadze

Georgië heeft donderdagavond de finale van de play-offs voor een EK-ticket bereikt. Het land won van Luxemburg, waarbij Georges Mikautadze een sleutelrol in het duel vervulde.

Overwinning Georgië op Luxemburg

Vlak voor de theepauze kreeg Georgië het voor elkaar om op voorsprong te komen. Budu Zivzivadze was de maker van het doelpunt en zorgde ervoor dat zijn land op koers lag om de finale te bereiken. Na de theepauze leek Luxemburg echter alweer op gelijke hoogte te komen.

Gerson Rodrigues was de maker van de treffer en leek Luxemburg weer hoop te geven, maar niets was minder waar. De VAR keek namelijk naar de aanval en kwam tot de conclusie dat Maxime Chanot vlak voor het doelpunt een overtreding beging op Mikautadze, wat een rode kaart betekende.

Luxemburg ging daardoor door met tien man en Georgië bleef op een voorsprong staan. Het was de definitieve knak voor Luxemburg, dat vervolgens niet meer in de wedstrijd kwam en niet kon voorkomen dat Zivzivadze uit een voorzet van Leven Shengelia ook nog de 2-0 op het scorebord zette.

Finale voor EK-deelname tegen Griekenland of Kazachstan

Het was ook de einduitslag van de wedstrijd. In de finale treft het Griekenland of Kazachstan, wat later op de avond bekend wordt. Zij moeten vervolgens uitmaken wie zich plaatst voor het EK. Mocht Georgië het eindtoernooi halen, dan komt het in dezelfde poule terecht als Turkije, Portugal en Tsjechië.

Gaat Georgië het EK halen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie