Geen twijfels over Ajax-transfer: “Toen Mislintat belde…”

Foto: Geen twijfels over Ajax-transfer: “Toen Mislintat belde…”

Sivert Mannsverk is de laatste weken onder trainer John van ‘t Schip basisspeler bij Ajax. De middenvelder lijkt bij te dragen aan wat meer stabiliteit bij Ajax, maar kende in eerste instantie een zeer roerig begin bij de Amsterdammers. Zaakwaarnemer Jim Solbakken bevestigt tegenover Voetbal International dat Mannsverk nog geen enkele seconde spijt heeft gehad van zijn transfer naar Ajax.

Mannsverk heeft nooit getwijfeld aan Ajax-transfer

“We hebben nooit twijfel gehad over deze transfer”, vertelt Solbakken tegenover het weekblad. Het is ook de uitdaging om daar weer sterker uit te komen, dat hoort ook bij ontwikkeling. En hij krijgt nu de kans om te laten zien wat hij kan. Ajax was en is nog steeds de perfecte club voor Sivert.”

De transfer van Mannsverk kwam uit de koker van voormalig technisch directeur Sven Mislintat, maar daar keek Solbakken niet gek van op. “Toen Sven belde voor Sivert, was dat voor mij eigenlijk geen verrassing. Daar moet ik Sven een compliment voor geven, want hij wilde hem bij zijn vorige clubs ook al hebben. Hij had ook bij clubs uit de Bundesliga of bij Napoli kunnen tekenen, maar we hebben gewacht op het juiste moment om een stap te maken. Toen Ajax kwam, was het moment daar. Sivert zei: Ajax? Ja, dat wil ik doen. Daarna was het snel rond.”

Dramatisch debuut Mannsverk

Het debuut van Mannsverk liep echter uit op een drama, want in de uitwedstrijd tegen FC Twente kon de middenvelder al na een helft inrukken. Vervolgens stond de Noor ook nog eens met een blessure vier maanden aan de kant. “De blessure heeft veel met Sivert gedaan”, stelt Solbakken. “Bij Molde won hij veel prijzen, was hij een sleutelspeler, maar als je in je eerste week bij Ajax geblesseerd raakt, is dat een nachtmerrie voor iedere speler. Maar hij heeft het tijdens zijn herstel fantastisch gedaan en echt zijn verantwoordelijkheid genomen.”

Is Mannsverk een goede aanwinst voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
346+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie