Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Geen publiek meer in Eredivisie’

Foto: ‘Geen publiek meer in Eredivisie’

We hebben het dit seizoen nogal vaak mis zien gaan op de diverse Eredivisie-tribunes. En ook de afgelopen dagen was het weer raak, eerst bijvoorbeeld bij Excelsior-ADO Den Haag (7-1) en vervolgens ook bij FC Utrecht-Go Ahead Eagles (1-2). Volgens Kenneth Perez moeten er rigoureuze maatregelen genomen worden in de Nederlandse voetballerij.

Kenneth Perez: “Harde maatregelen, hele harde maatregelen”

De crew van ESPN moest het veld vlak na het duel in de Galgenwaard verlaten omdat de veiligheid niet gewaarborgd kon worden. Perez: “Het is dus niet veilig om buiten te staan omdat er een wedstrijd verloren is. Ze spreken met elkaar af: als we verliezen, gaan we het veld op. Maar weet je wat ik het ergst vind? Voor ons maakt het niet heel veel uit, maar de spelers van Go Ahead wilden het heel graag vieren met hun supporters. Ze komen sprintend op ons af. We moeten naar binnen, we moeten naar binnen. Want het was niet veilig.”

Grieks model

De Deen zou het wel weten als KNVB-baas: “Je kent mijn standpunt: harde maatregelen, hele harde maatregelen.” Perez doelt op een periode zonder publiek: “Maar waar Nederland heel goed in is, dan proberen we dat, dan proberen we dat. In Griekenland hebben ze het publiek twee maanden uitgebannen. Daar waren ze helemaal klaar met al die ongeregeldheden.”

“Ze hebben twee maanden zonder publiek gespeeld”, vervolgt de oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente. “Er gebeuren nu geen noemenswaardige dingen meer. Het is een hele slechte keuze, het is een hele slechte suggestie. Maar er is iets in het voetbal gekropen… verliezen is geen optie. Als dat gebeurt, dan maken we er een rotzooi van. Ga alsjeblieft kijken in Engeland: hoe hebben zij het hooliganisme beteugeld? Ik zou mijn zoon niet eens naar het voetbal durven sturen.”

Geen publiek meer?

  • Zou wel helpen
  • Is hij gek geworden?
1016+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie