Gakpo belangrijk bij Liverpool-zege, bedroevend Chelsea verliest wéér

Liverpool heeft op bezoek bij West Ham United een moeizame overwinning geboekt. The Reds bogen, onder meer door een treffer van Cody Gakpo, een achterstand om. Chelsea bleef voor de achtste keer op rij zonder zege. Thuis tegen Brentford ging het opnieuw onderuit.

West Ham United – Liverpool

Het grillige Liverpool is bezig met een inhaalrace in de hoop nog in de top-4 van Engeland te komen. De voorbije duels tegen Nottingham Forest (3-2) en Leeds United (1-6) werden gewonnen. West Ham United, de tegenstander van AZ in de halve finale van de Conference League, pakte zeven punten in de laatste drie Premier League-wedstrijden en nam afstand van de onderste plaatsen.

De gastheren kwamen al na twaalf minuten op voorsprong kwam. Lucas Paquetá rondde af na voorbereid werk van Michail Antonio: 1-0. Zes minuten later was Cody Gakpo echter verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Trent Alexander-Arnold speelde de Eindhovenaar in, die ruim buiten het strafschopgebied een poging deed. Een vlakke schuiver verraste doelman Lukasz Fabianski in de verre hoek: 1-1. Zo maakte Gakpo zijn zesde Premier League-treffer in vijftien duels.

In de tweede helft leken The Hammers opnieuw op voorsprong gekomen. Jarrod Bowen rondde af in de verre hoek, maar de aanvaller stond nipt buitenspel bij de uitbraak. Aan de andere kant sloeg Liverpool toe. Andy Robertson mikte de bal bij een hoekschop op het hoofd van Joël Matip: 1-2.

Chelsea – Brentford

Interim-manager Frank Lampard beleeft een dramatische terugkeer bij Chelsea. Zo verloor hij de eerste vier duels onder zijn leiding, de rijke Blues zijn momenteel niets meer dan een middenmoter. Brentford verkeert ook niet bepaald in topvorm, maar wisten tegen de armetierige Londenaren wel toe te slaan. Zeven minuten voor rust leek oud-PSV’er Mathias ‘Zanka’ Jörgensen de openingsgoal te maken, César Azpilicueta gaf echter het laatste zetje: 0-1.

Ook in het tweede bedrijf kwam Chelsea er niet aan te pas. In de 78ste minuut besliste Bryan Mbeumbo het treffen in het voordeel van de bezoekers: 0-2.