‘Fulham jaagt op voormalig Vitesse-spits’

Foto: ‘Fulham jaagt op voormalig Vitesse-spits’

In de zoektocht naar een spits is Fulham uitgekomen bij stadsgenoot Chelsea. The Cottagers zouden Armando Broja, voorheen actief in Arnhem bij Vitesse, graag naar Craven Cottage halen. Dat meldt The Telegraph.

De boomlange aanvaller zou 50 miljoen pond moeten kosten

De trainer van Fulham, Marco Silva, hoopt dat er een deal kan worden gesloten voor Armando Broja. De Portugees heeft zijn voorkeur voor de Albanees uitgesproken richting het Fulham-bestuur. Chelsea neemt de aanbiedingen die voor Broja binnenkomen zeker serieus, maar waarderen hun jeugdproduct op 50 miljoen punt. Dat bedrag betaalde Fulham nooit eerder voor een speler.

Desondanks blijft Fulham in de race voor de Albanees internationaal. Silva wil met Broja het gat opvullen dat Aleksandar Mitrovic achterliet na zijn vertrok naar Al-Hilal afgelopen zomer. Broja is dit seizoen in acht wedstrijden gestart en heeft twee keer gescoord na zijn herstel van een ernstige knieblessure. Zijn vraagprijs weerspiegelt een ‘kapotte’ transfermarkt met een flink tekort aan goede spitsen.

Broja bij Vitesse

In het seizoen 2020/21 werd Broja door Chelsea verhuurd aan Vitesse. De Eredivisie maakte kennis met een gedreven spits die zich nog verder moest ontwikkelen. In dienst van de Arnhemmers kwam de centrumspits tot tien doelpunten in dertig duels. Vitesse eindigde op de vierde plek, boven Feyenoord en net onder AZ. Het GelreDome was slechts één seizoen het thuis van Broja.

Broja moet naar Fulham

  • Ja, zou ik wel doen
  • Nee, bij Chelsea zit je beter
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie