Franse spelersvakbond maakt fel statement: “We hadden gelijk”

Foto: Franse spelersvakbond maakt fel statement: “We hadden gelijk”

De Franse spelersvakbond UNFP heeft haar zorgen geuit over de vele blessures die in de voetballerij te vinden zijn. De bond is dan ook van mening dat er snel een verandering moet plaatsvinden in het drukke speelschema.

Blessuregolf levert zorgen op

Dat het aantal blessures langzaam toeneemt, valt niet te betwisten. Zo kon Ronald Koeman gedurende de voorbije interlandperiode niet beschikken over een reeks ervaren spelers, waaronder Memphis Depay en Frenkie de Jong. Ook Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong haakten voorafgaand aan de interlands af.

Nederland is niet het enige land dat er last van heeft: ook andere kampen met dezelfde problemen. Frankrijk is daarbij niet uitgesloten. Eduardo Camavinga liep een zware knieblessure op en moet daarom maandenlang vanaf de kant toezien. Warren Zaïre-Emery heeft dan weer een enkelblessure en kan eveneens een tijdlang niet spelen.

Voor de UNFP is het een reden om met een statement naar buiten te komen: “We hadden gelijk. We wisten het. We zeiden het. Herhaaldelijk zelfs. En we zeiden het nog maar een keer. Maar hoewel de mensen die daarover gaan, verplicht zijn om naar ons te luisteren, komt het zelden voor dat ze ook daadwerkelijk naar ons luisteren.”

IJzersterk Frankrijk naar EK 2024

Frankrijk plaatste zich ondanks de blessures glansrijk voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Het won zaterdagavond nog met maar liefst 14-0 van Gibraltar, dat vroeg in de wedstrijd een rode kaart te verwerken kreeg. Dinsdagavond kwam Frankrijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Griekenland.

Heeft de UNFP gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie