Frankrijk en Spanje winnen van voetbaldwergen, hattrick binnen twintig minuten

Frankrijk is de voorbereiding op het EK begonnen met een 3-0 overwinning tegen Luxemburg. In het oefenduel was uiteraard Kylian Mbappé belangrijk, terwijl Jonathan Clauss de fraaiste goal maakte. Spanje zette met Andorra een andere voetbaldreumes makkelijk aan de kant. Daarbij mocht het vooral Mikel Oyarzabal danken, die als invaller binnen twintig minuten een hattrick produceerde.

Frankrijk wint oefenduel met 3-0 van Luxemburg

Voor de poule met Nederland, Oostenrijk en Polen bereiden de Fransen zich voor met oefenduels tegen Luxemburg en Canada. Maandag werd de move van superster Kylian Mbappé naar Real Madrid officieel bekendgemaakt, waardoor hij rustig naar het EK kan toewerken. N’Golo Kanté, die tegenwoordig in Saudi-Arabië speelt, keerde na ruim twee jaar terug in de Franse nationale ploeg. De eerste helft van de grootmacht tegen de voetbaldwerg verliep nog vrij rustig, vlak voor rust nam de favoriet de voorsprong. Mbappé toverde een geweldige assist uit de hoge hoed, waarna Randal Kolo Muani koeltjes afrondde: 1-0.

Deze tussenstand tot de 70ste minuut was toch vrij magertjes. Verdediger Jonathan Clauss ging zich ermee bemoeien en ontving de bal na een korte corner. De speler van Olympique Marseille haalde vol uit en knalde prachtig binnen via de onderkant van de lat.

Na twee assists vond Mbappé het in de slotfase tijd om zelf ook nog op het scoreformulier te komen. Hij ontving de bal van debutant Bradley Barcola en prikte de 3-0 binnen. Zo was de eindstand bepaald.

Spanje wint door hattrickheld van andere voetbaldreumes

Spanje koos ook een klein voetballand als eerste oefentegenstander, dat niet lang hoefde te reizen: Andorra. De eerste helft was de ploeg van Luis de la Fuenta wat zoekende. Halverwege had Ayoze Pérez de Spanjaarden wel op voorsprong gezet. In de rust kwam Mikel Oyarzabal in het elftal, en de aanvaller van Real Sociedad zou al snel het verschil maken.

Zo was hij binnen twintig minuten goed voor een zeer knappe hattrick. Hij tilde de tussenstand naar 4-0, waarna Ferran Torres de vijfde treffer maakte. Supertalent Lamine Yamal kan op de bank gelaten geworden. Spanje werkt toe naar het EK waar het in een zware poule Portugal, Kroatië en Albanië treft.

Is Frankrijk duidelijk te sterk voor Nederland?