Feyenoord was doodziek van Ajax-transfers

Foto: Feyenoord was doodziek van Ajax-transfers

Tien jaar geleden baalde Feyenoord als een stekker toen de broers Jurriën en Quinten Timber naar Ajax vertrokken. Inmiddels maakt laatstgenoemde dat toch furore in De Kuip, deze week werd de middenvelder voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal gehaald.

Broertjes Timber verlieten jeugdopleiding Feyenoord voor Ajax

Timber speelde tussen 2018 en 2014 in de jeugdopleiding van Feyenoord samen met zijn broer. De voetbaltweeling maakte vervolgens de pikante move naar de hoofdstad. “En daar waren wij doodziek van”, aldus voormalig hoofdopleiding Damien Hertog in het Algemeen Dagblad. “We zagen in dat we twee spelers kwijtraakten die heel ver konden gaan komen. En in dit geval ook nog eens twee tegelijk.”

“Er speelde toen van alles”

Volgens de berichtgeving speelden er meerdere zaken rond Quinten. Het ging toentertijd over de reiskosten en zijn positie op het veld. Feyenoord zag hem als centrale verdediger, maar Timber zelf niet. “Er speelde eigenlijk van alles. Toen ik aan tafel zat met de familie kreeg ik al snel het gevoel dat het besluit om te vertrekken al was genomen. Maar dat ze ver zouden kunnen komen, dat zagen wij ook wel”, stelde Hertog.

Timber stroomde door naar Jong Ajax, maar haalde de hoofdmacht niet. Hij vertrok naar FC Utrecht, waar hij doorbrak in de Eredivisie. Feyenoord haalde hem in de zomer van 2022 terug naar Rotterdam-Zuid voor 8,5 miljoen. De 22-jarige werd deze week beloond voor zijn ontwikkeling door bondscoach Ronald Koeman. Hierdoor mag Timber nog dromen van het EK in Duitsland deze zomer.

Is Timber klaar voor de stap naar een Europese topclub?

  • Ja, dat kan hij aan
  • Nee, lekker bij Feyenoord blijven
778+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie