‘Feyenoord-verdediger getipt bij Ajax’

Foto: ‘Feyenoord-verdediger getipt bij Ajax’

De stormachtige ontwikkeling van Feyenoorder Thomas Beelen is noemenswaardig. De centrale verdediger werkte zich in korte tijd van PEC Onder 21 naar Feyenoord, waar hij bij het ontbreken van Gernot Trauner basisklant is. Dick Schreuder, voormalig trainer van PEC Zwolle, zag het talent van meet af aan al zitten.

Dick Schreuder groot fan van Thomas Beelen

Het ging snel bij PEC voor Beelen. Van de ene op de andere dag was hij ineens speler van het eerste van PEC Zwolle, terwijl hij amper twee weken eerder nog ‘gewoon’ een speler in de jeugd van PEC was. Zijn talent was nog niemand opgevallen, totdat Dick Schreuder werd getipt. “Laat ’m maar meetrainen”, zei Schreuder tegen zijn assistent.

“Die training speelden we elf tegen elf, maar deden we vooraf tien en dertig meter sprintjes, nodig voor onze manier van spelen. Tot onze verbazing zat Beelen meteen in de top twee, achter Rav van den Berg” “Tijdens de partij maakte hij ook meteen een heel goede indruk. Dat weekeinde speelden we tegen RKC Waalwijk. Toen hebben we ’m maar meegenomen en laten debuteren.”

Beelen getipt bij Ajax

Zo snel kan het dus gaan, maar dat is helemaal niet gek voor iemand met het talent van Beelen, volgens Schreuder. “Om eerlijk te zijn, had ik dit nog niet vaak gezien. Eigenlijk is Thomas niet normaal. Als ik tegen ’m zei: ‘Speel die spits uit om een overtalsituatie te creëren’, dan speelde hij die spits uit. Hij is snel, sterk aan de bal, staat verdedigend zijn mannetje. Ik vind hem zó goed, dat toen mijn broer Alfred trainer werd van Ajax, ik al heb gezegd dat-ie Thomas in de gaten moest houden.”

Het werd uiteindelijk geen Ajax, maar Feyenoord. Er waren ook andere geïnteresseerden, vertelt Schreuder: “Hoffenheim belde ook nog, daar heb ik gewerkt als assistent onder Alfred. Die ploeg speelt met drie centrale verdedigers, goede spelers stuk voor stuk, maar ik weet zeker dat Thomas daar in no-time basisspeler was geworden. “Ik zou ‘m nemen”, heb ik tegen ze gezegd, op het moment dat duidelijk werd dat Zwolle hem ging verkopen.”

Had Beelen bij Ajax in het elftal gepast?

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
1647+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie