Feyenoord pleegt ‘gouden greep’: “Hoeven toch niet te twijfelen aan inzicht van Slot?”

Foto: Feyenoord pleegt ‘gouden greep’: “Hoeven toch niet te twijfelen aan inzicht van Slot?”

Feyenoord verraste door Calvin Stengs voor de neus van Royal Antwerp FC weg te kapen. De buitenspeler speelde afgelopen seizoen nog op huurbasis voor de Belgen, maar maakt nu naar verluidt de definitieve overstap van OGC Nice naar de Eredivisie-kampioen. Volgens Martin Haar, AZ’s grote talentencoach, die Stengs kent vanuit zijn periode uit Alkmaar is het halen van Stengs een gouden greep geweest van Feyenoord.

Stengs kan meerwaarde zijn voor Feyenoord

“Stengs is een speler die in staat is met één beweging twee man af te schudden en een speler voor de keeper te zetten. Hij heeft inzicht, bezit een steekpass en kan echt een meerwaarde voor Feyenoord worden”, vertelt Haar in gesprek met De Telegraaf.

Haar liet Stengs debuteren bij Jong AZ en zag dat de speler op jonge leeftijd al over bijzondere kwaliteiten beschikte. “Op zijn zestiende jaar zat er bij hem achter elke bal al een gedachte. Hij moest alleen fysiek nog sterker worden.” Onder trainer Arne Slot floreerde Stengs ook bij AZ zag Haar. “Er was een wedstrijd in De Kuip tégen Feyenoord waarin hij ook fantastisch was. En we hoeven toch niet te twijfelen aan het inzicht van Slot? Als hij denkt dat hij niet geschikt zou zijn voor dit Feyenoord, haalt Feyenoord hem niet.”

Volgens Haar kan Stengs een absolute meerwaarde worden voor Feyenoord, die ook wijst naar het feit dat Mark van Bommel en Mark Overmars de buitenspeler heel graag bij Antwerp wilden houden. “Voor die ploeg was hij het afgelopen jaar ook belangrijk. Ze werden kampioen…”

Denk jij dat Stengs een meerwaarde wordt voor Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, gaat het niet redden bij Feyenoord
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie