Feyenoord krijgt goed nieuws over gemiste bankzitter

Alireza Jahanbakhsh sluitspoedig weer bij Feyenoord aan. Iran werd woensdagavond uitgeschakeld op de Azië Cup. Jahanbakhsh scoorde weliswaar met een strafschop, maar kon niet voorkomen dat gastland Qatar zich plaatste voor de finale.

Jahanbakhsh was goed voor twee goal en één assist op de Azië Cup

Iran en Qatar streden om de tweede finaleplaats in de Azië Cup, nadat Jordanië zich op historische wijze al had verzekerd van de eindstrijd. In het Al Thumama Stadium, waar het Nederlandse elftal op het WK nog van Senegal won, leverden Iran en Qatar een spannend duel.

In de tweede helft was Jahanbakhsh van onschatbare waarde voor Iran door een strafschop te benutten, waardoor hij de gelijkmaker maakte van 2-2, nadat Qatar een 1-0 achterstand had omgebogen naar een voorsprong. Het duel leek op weg naar verlenging, maar spits Almoez Ali voorkwam dit door in de 82ste minuut de winnende goal te scoren. Het werd 2-3 voor Qatar.

Feyenoord kan binnenkort Jahanbakhsh terugverwachten; hij zal spoedig naar Rotterdam afreizen. Mogelijk is hij zelfs al beschikbaar voor de Rotterdamse derby tegen Sparta, die aankomende zondag plaatsvindt in eigen huis. Eerder keerde Ayase Ueda al terug van de Azië Cup. Arne Slot heeft nu zijn selectie dus weer compleet, al ontbreekt Justin Bijlow wel nog voor enige tijd door zijn blessure.