Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

FC Twente profiteert van puntenverlies Feyenoord en Ajax

Foto: FC Twente profiteert van puntenverlies Feyenoord en Ajax

FC Twente heeft op zondagmiddag geprofiteerd van het gelijkspel in De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (1-1). De Tukkers wonnen namelijk met 2-0 van FC Utrecht voor eigen publiek in De Grolsch Veste en blijven door die overwinning boven in de Eredivisie meedraaien.

Het duurde even voordat het duel van zondag in De Grolsch Veste tot ontbranding kwam, maar dat gebeurde gelijk met een doelpunt. Op slag van rust verspeelde Modibo Sagnan de bal op het middenveld, waar Ramiz Zerrouki van profiteerde. De middenvelder, eerder deze transferperiode inzet van een hoop rumoer omtrent een mogelijke transfer naar De Kuip van Feyenoord, bediende Václav Cerny, die het duel met Utrecht-keeper Vasilios Barkas won… 1-0 dus.

Daarna was het verzet van de Domstedelingen eigenlijk wel een beetje gebroken, want het team van trainer Michael Silberbauer had alle moeite van de wereld om een vuist te maken. De beide middenvelders Sander van de Streek en Jens Toornstra werden node gemist en Twente loerde vooral op die ene mogelijkheid, om dan razendsnel toe te slaan en uit te lopen op het scorebord.

Wanhoopsoffensief

Halverwege het tweede bedrijf kwam dat moment ook daadwerkelijk. Na een inworp van Gijs Smal kwam de bal bij Virgil Misidjan, die beheerst afrondde. Om een wanhoopsoffensief af te dwingen bracht Silberbauer twee verse krachten binnen de lijnen: Naoki Maeda en Tasis Douvikas, en met dit tweetal kwam Utrecht wat meer aan aanvallen toe, al werd er niet meer gescoord. Eigenlijk was Twente nog het dichtst bij de derde treffer van de middag, maar Cerny schoot voorlangs.

Scoreverloop: 1-0 (45′) V. Cerny, 2-0 (64′) V. Misidjan

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie