Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

FC Twente haalt vervanger van vertrokken Smal

Foto: FC Twente haalt vervanger van vertrokken Smal

FC Twente is erin geslaagd om Bas Kuipers naar Enschede te halen. De linksback moet de opvolger worden van Gijs Smal, die transfervrij besloot te vertrekken.

Kuipers versterking voor FC Twente

De geboren Amsterdammer komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar kwam nooit verder dan het tweede team. Vervolgens speelde hij voor Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag, FCV Farul Constanta, NEC Nijmegen en Go Ahead Eagles. Bij de laatste club stond hij sinds medio 2020 onder contract.

Kuipers groeide in Deventer uit tot aanvoerder en had het gevoel toe te zijn aan een stap hogerop. “Afgelopen jaren heb ik het erg naar mijn zin gehad bij Go Ahead Eagles, maar ik heb altijd gezegd dat wanneer zich er een mooie kans voor zou doen ik daar voor wilde gaan”, vertelt Kuipers op het clubkanaal.

Dat FC Twente zich onlangs meldde en vertrouwen in hem toonde, was voor Kuipers een droom. “In de contacten met FC Twente was het verhaal heel duidelijk en na de gesprekken met onder andere de trainer werd het ook steeds interessanter. FC Twente is een prachtige club.”

Enthousiasme bij Bruggink

Technisch directeur Arnold Bruggink is blij met het vierjarige contract: “Bas is een uitstekende speler met een goed linkerbeen. Met vijf goals en vijf assists als linkerverdediger heeft hij afgelopen seizoen zijn stempel op het succes van Go Ahead Eagles gedrukt. Qua persoonlijkheid past Bas heel goed bij FC Twente, hij is ambitieus net als wij.”

Gaat Kuipers bij FC Twente slagen?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik denk het niet
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie