FC Groningen dendert door: “Een geweldige reeks”

Foto: FC Groningen dendert door: “Een geweldige reeks”

FC Groningen heeft na een belabberd begin van het seizoen de weg omhoog helemaal weten te vinden. De Trots van het Noorden bond vrijdagavond ook Jong AZ aan de zegekar en steeg daardoor naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien bleef Groningen voor de dertiende keer op rij ongeslagen, een evenaring van het clubrecord.

Postema en Van Bergen op stoom

In die reeks spelen Groningen-aanvallers Romano Postema en Thom van Bergen een belangrijke rol en beiden vonden ook tegen Jong AZ het doel. Postema maakt er zelfs twee en blaakt dan ook van het zelfvertrouwen. “Ik heb de oude vorm weer gevonden. Als ik voor de goal kom dan weet ik bijna zeker dat het een doelpunt wordt”, stelt de spits tegenover RTV Noord.

Postema is daarnaast blij mijn compagnon Van Bergen. “Thom speelde vandaag weer uitstekend. Hij jaagt veel en daarnaast voelen we elkaar goed aan.” Ook Van Bergen kan zich daar in vinden. “Vandaag (vrijdag, red.) was super goed. We begrijpen van elkaar wat we doen. Als Romano gaat lopen, dan snap ik goed wat hij wil omdat ik zijn loopactie zelf ook zou maken. En van zijn goede gevoel krijg ik ook weer energie.”

Geweldige reeks FC Groningen

Ook trainer Dick Lukkien was in zijn nopjes met de zege. “En dat is dertien, een geweldige reeks.” Toch was de oefenmeester, ondanks de 4-1 overwinning, niet helemaal tevreden. “De manier waarop we winnen is overtuigend, maar we speelden geen goed voetbal. Onze tegenstander voetbalde misschien zelfs beter.” Wel was de oefenmeester te spreken over het aanvalsduo Postema en Van Bergen. “Daarnaast maken ze goede goals. Het zelfvertrouwen spatte er vanaf. Die jongens zijn complementair aan elkaar, ze hebben kwaliteiten die elkaar helpen.” De oefenmeester ziet ook nog wel ruimte voor verbetering bij het tweetal. “Het moet beter en het moet meer en de honger moeten we blijven houden. We willen dat ze zelf dingen bedenken en dat ze van elkaar weten wat ze doen.”

Zie jij FC Groningen nog bij de eerste twee eindigen inde KKD?

  • Ja
  • Nee
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie