Excelsior zou veel minder overhouden dan verwacht aan Driouech-transfer

Foto: Excelsior zou veel minder overhouden dan verwacht aan Driouech-transfer

Couhaib Driouech leek op de winterse Deadline Day naar PSV te verkassen, maar de transfer ging op het laatste moment toch niet door. In de berichtgeving van de media werd vaak een transfersom van 4 miljoen euro geopperd, maar Mario Been stelt dat Excelsior heel wat minder over zou houden aan de deal.

Mario Been komt met details over mislukte move van Driouech

Vanuit zijn bestuurlijke functie bij Excelsior kent Been de details van de ‘bijna-transfer’ van Driouech. “Alle bedragen die genoemd zijn, zijn niet waar. Ik weet dat uit eerste hand”, begon hij zondagochtend bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. “Dat wij er 4 miljoen voor zouden krijgen, dat is absoluut niet waar. Dan denk ik dat ik hem persoonlijk met een kruiwagen had weggebracht.”

“Absoluut geen 4 miljoen”

Driouech genoot ook interesse van de grote buurman Feyenoord, maar hij bleef alsnog op Kralingen. Been stelt dat Excelsior minder dan 3 miljoen euro zou overhouden aan een deal. “Ja, wat over zou blijven hé. Want er gaat nog een kwart naar sc Heerenveen, nog wat naar zaakwaarnemers. Dat hadden we misschien beter gelijk kunnen zeggen, dan was er niet zoveel discussie geweest. Maar het bedrag was dus absoluut geen 4 miljoen.”

Been vindt het zeker niet erg dat Driouech de tweede seizoenshelft nog in het Van Donge & De Roo Stadion is te bewonderen. “Niet voor dat bedrag. dan denk ik dat de bedragen voor handhaving en spelen in de Eredivisie niet in verhouding staat met hetgeen wat hij zou opleveren. Ik denk dat de woordvoerders van Excelsior daar sneller uitsluitsel over hadden moeten geven”, aldus de oud-middenvelder, die afsloot met te vertellen dat Excelsior ook minder dan 3 miljoen had overgehouden. “Veel minder, veel minder. Dus dat is bij deze gecorrigeerd. Toevallig heb ik daar donderdag een vergadering over gehad, daarom weet ik het.”

Goed voor Excelsior dat de deal niet doorging?

  • Zeker, ze hebben hem nodig
  • Nee, deze transfersom is heel belangrijk voor ze
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie