Excelsior komt met witte rook naar buiten

Foto: Excelsior komt met witte rook naar buiten

Excelsior gaat twee seizoenen langer door met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen. Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking en spraken dan ook het vertrouwen in elkaar uit, zo is te lezen op het clubkanaal.

Langer verblijf bij Excelsior

De 52-jarige oefenmeester was tussen 2014 en 2015 al eens eindverantwoordelijke van de Rotterdammers en keerde in 2020 terug aan het roer. Het bleek opnieuw een succesvolle samenwerking te worden: de club staat na 16 speelronden op de twaalfde plaats in de Eredivisie en hoopt daarmee ook volgend seizoen actief te blijven op het hoogste niveau.

Niels van Duinen besloot daarom om met Dijkhuizen in gesprek te gaan over de toekomst. De technisch manager van Excelsior zag het presteren en de ontwikkeling van spelers en staf als de grote reden om de hooftrainer te behouden. Zelf bleek Dijkhuizen eveneens bereid te zijn om zijn doorlopende verbintenis met twee jaar te verlengen.

Reacties van Dijkhuizen en Van Duinen

Het stemt Van Duinen tevreden: “Marinus is een echte Excelsior-man die de club goed kent en past bij de ontwikkeling die we als Excelsior doormaken. Hij heeft veel ervaring en binnen zijn manier van leidinggeven, geeft hij veel verantwoordelijkheid aan de andere stafleden. Daardoor kunnen zij zich ook ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar als club naar een hoger niveau groeien.”

Ook de trainer heeft veel vertrouwen. “Ik ben er wel trots op dat zowel de club als ikzelf verder wil. Dat geeft aan dat er een klik is. Voor mezelf koester ik dat ik het hier naar mijn zin heb en goed kan werken zoals ik wil. Ik heb een sterke staf om mee heen en kan goed samenwerken met Niels. Ik heb hier veel plezier in mijn werk. Dit is mijn club. En thuis zijn ze er blij mee, dat is ook belangrijk.”

Is Dijkhuizen de juiste trainer voor Excelsior?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie