Euforische Van Polen: ‘Ga zondag kijken met een ADO-shirtje aan’

Foto: Euforische Van Polen: ‘Ga zondag kijken met een ADO-shirtje aan’

PEC Zwolle staat op de drempel van een terugkeer naar de Eredivisie. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won vrijdagavond met 2-0 van Telstar. Als Almere City zondag van ADO Den Haag verliest, dan is promotie een feit voor Zwolle. Voor Bram van Polen was het een bijzondere week, die hoopt dat er zondag al een feestje gevierd kan worden.

Publiekswissel voor Van Polen

“Een publiekswissel, dat was lang geleden voor mij!”, grapte Van Polen, geciteerd door Voetbal International, na afloop van het duel. De verdediger werd naar de kant gehaald vanwege het feit dat Van Polen eerder deze week zijn contract had verlengd. Daarbij liet de verdediger, net als bij eerdere verlengingen, een speciale voorwaarde in zijn contract opnemen. Ditmaal koos Van Polen ervoor om het hele stadion op een biertje te trakteren.

De publiekswissel had voor Van Polen niet perse gehoeven. “Ik vond het wel mooi dat de trainer dat deed, na deze week, maar Thomas van den Belt had het meer verdiend dan ik vandaag.” De routinier kijkt nu reikhalzend uit naar zondag. “We gaan eerst trainen en dan gaan we met zijn allen die wedstrijd kijken. Hij is kwart over twaalf, toch? Wordt hij wel uitgezonden eigenlijk? Dat hoop ik eigenlijk wel. Anders gaan we met zijn allen Radio 1 luisteren.”

Van Polen krijgt even later de bevestiging dat de wedstrijd gewoon op ESPN wordt uitgezonden, wat toch voor enige opluchting zorgt. “We gaan met zijn allen hier in het spelershome kijken. Meestal doen we een spelletje of ga je zo’n wedstrijd met z’n allen even na analyseren, dat zijn de leukste trainingen. Nu zal het met een ADO-shirtje aan worden.”

Zie jij Zwolle dit weekend al promoveren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, ze moeten nog een week wachten
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie