Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ervaringsdeskundige Hummels waarschuwt: “Het kan overweldigend zijn”

Foto: Ervaringsdeskundige Hummels waarschuwt: “Het kan overweldigend zijn”

Mats Hummels staat binnenkort met Borussia Dortmund tegenover Real Madrid in de Champions League-finale. En het is natuurlijk niet de eerste eindstrijd in het miljardenbal die de routinier speelt. Ook stond hij al eens in de WK-finale en op de clubsite waarschuwt hij zijn medespelers.

Mats Hummels waarschuwt voor finalestress

Elf jaar geleden speelde Hummels tegen het Bayern München van Arjen Robben, die het winnende doelpunt maakte op Wembley. Nu krijgt hij een herkansing. “Wat dat betekent voor mij? Alles, werkelijk alles. Eén ding is zeker: je kunt de emoties die komen niet voorspellen. Het is de op één na grootste wedstrijd ter wereld. De grootste wedstrijd is de WK-finale, de op één na grootste is de Champions League-finale. Ik heb in beide gespeeld.”

En dat voelt toch anders dan anders: “Normaal gesproken ben ik iemand die zich volledig concentreert op mijn spel op het veld, ongeacht de betekenis of het moment. Maar het gevoel was heel anders voor en tijdens deze twee wedstrijden. Het belang is zo groot dat je je daarop moet voorbereiden. Het kan overweldigend zijn. Je moet oppassen dat je je daardoor niet kleiner voelt dan je bent.”

“Géén twijfel”

Mogelijk neemt Hummels deze zomer afscheid van Dortmund: “Deze club is mijn thuis, ik heb ruim dertien jaar van mijn profcarrière bij BVB doorgebracht. Ik heb hier de juiste stappen gezet om prof te worden. Toen ik hier aankwam, stonden we dertiende in de competitie en ik heb alle stappen meegemaakt die ons tot een club hebben gemaakt die telt op het internationale toneel. Als voetballer ben ik een Dortmunder, daar bestaat geen twijfel over.”

Goed advies?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie