‘Enorme dreun voor Jordan Henderson’

Foto: ‘Enorme dreun voor Jordan Henderson’

Jordan Henderson besloot Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië in januari jongstleden te verruilen voor Ajax. Zijn belangrijkste drijfveer was het opkrikken van zijn kansen op een plekje in de Engelse nationale selectie.

‘EK-ticket momenteel ver weg voor Ajacied Jordan Henderson’

Vooralsnog lijkt de 33-jarige routinier echter niet heel goed op weg richting een EK-ticket. Journalist Richard Jolly schrijft in The Independent dat Henderson momenteel niet heel erg veel kans maakt bij bondscoach Gareth Southgate, ook al was laatstgenoemde eventjes geleden nog voor hem op de tribune in de Johan Cruijff ArenA.

Jolly schetst dat onder anderen Kalvin Phillips (door Manchester City verhuurt aan West Ham United) en Kobbie Mainoo (Manchester United) de voornaamste concurrenten zijn voor Henderson, ook al heeft Mainoo nog geen enkele interland voor The Three Lions gespeeld. Slecht nieuws voor Henderson is dat er tegenwoordig nog maar 23 spelers mee mogen naar het eindtoernooi, in 2020 (EK) en 2022 (WK) waren dat er nog 26.

Zware concurrentie op middenveld Engeland

Enige hoop biedt het dat Trent Alexander-Arnold en Curtis Jones (beiden Liverpool) momenteel geblesseerd zijn. Vier namen die sowieso mee zullen gaan voor het middenveld zijn James Maddison (Tottenham Hotspur), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (Arsenal) en Jude Bellingham (Real Madrid). Journalist Jolly verwacht niet dat Henderson ook op de lijst zal staan.

Op het EK speelt Engeland tegen Servië, Denemarken en Slovenië. Eerst zal er nog geoefend worden tegen Brazilië (23 maart), België (26 maart), Bosnië (3 juni) en IJsland (7 juni).

Denk jij dat Henderson er bij zal zijn?

  • Ja
  • Nee
1474+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie